Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2023,
7.50

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

gimnastika Simone Biles

Četrtek, 21. 9. 2023, 7.50

8 mesecev

Ameriškekvalifikacije za SP

Simone Biles šestič na svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Simone Biles | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Večkratna olimpijska in svetovna prvakinja v športni gimnastiki Simone Biles je tudi uradno članica ameriške reprezentance za bližnje svetovno prvenstvo v Antwerpnu, glavno kvalifikacijsko sito za olimpijske igre 2024 v Parizu. Če bo Bilesova na SP v Belgiji osvojila vsaj eno kolajno, bo znova spisala zgodovino tega športa.

Simone Biles se je prek domačih kvalifikacij z zmago uvrstila v reprezentanco ZDA za prihajajoče svetovno prvenstvo v Belgiji, kar pomeni, da bo nastopila na svojem že šestem SP. Pred njo to ni uspelo še nobeni Američanki. Za Biles je vrnitev v Antwerpen, kjer se bodo telovadci merili za svetovne naslove in olimpijske kvalifikacije od 30. septembra do 8. oktobra, nekaj posebnega. Prav tam je namreč kot 16-letnica leta 2013 prvič osvojila zlato kolajno v mnogoboju.

Če bo na prihajajočem prvenstvu osvojila še kakšno medaljo, bo postala najuspešnejša telovadka v zgodovini. Z dosedanjimi 32 medaljami z olimpijskih iger ter svetovnih prvenstev se je na vrhu zgodovinske lestvice izenačila z Lariso Latinino iz nekdanje Sovjetske zveze. Devetnajstkratna svetovna prvakinja se je v začetku avgusta po dveletnem premoru vse od Tokia vrnila v tekmovalne arene in s tem napovedala tudi boj za olimpijska odličja prihodnje leto v Parizu. Tam bo sedmim olimpijskim kolajnam, štiri v Rio de Janeiru so bile zlate, skušala dodati še kakšno.

Uvrstitev v ekipo ZDA za prvenstvo v Antwerpnu je prvi korak na tej poti. Medtem pa v ameriški ekipi zaradi zdravstvenih razlogov v Antwerpnu ne bo Sunise Lee, ki je na igrah Tokio 2020 postala olimpijska prvakinja v mnogoboju.

Simone Biles
Sportal Gimnastična kraljica z novim rekordom
Ne spreglejte