SiolNET. Sportal Drugi športi
6,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Član zlate ameriške štafete v plavanju iz Londona in Ria pozitiven na steroid

Severnoameriški šport pretresa nov dopinški škandal, in to kakšen!

6,28

termometer

Conor Dwyer | Conor Dwyer, član ameriške zlate plavalne štafete iz Londona in Ria, je takoj po dokazani dopinški zlorabi napovedal tekmovalno slovo. | Foto: Reuters
Conor Dwyer, član ameriške zlate plavalne štafete iz Londona in Ria, je takoj po dokazani dopinški zlorabi napovedal tekmovalno slovo. Foto: Reuters

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je z 20-mesečno prepovedjo tekmovanj kaznovala nosilca dveh olimpijskih zlatih kolajn Conorja Dwyerja zaradi uporabe prepovedanega testosterona, ki sodi med anabolične stereoide. Preiskovalci so ugotovili, da so Dwyerju prepovedani steroid kot implantat vstavili pod kožo na kolku, da se je lahko stalno sproščal v njegovo telo.

Conor Dwyer, ki je bil član zlate ameriške štafete na 200 metrov prosto na olimpijskih igrah v Londonu in Riu de Janeiru, je oddal pozitiven vzorec na treh preizkusih v obdobju med novembrom in decembrom lani.

Preiskovalci protidopinške agencije so ugotovili, da so Dwyerju prepovedani steroid kot implantat vstavili pod kožo na kolku, da se je lahko stalno sproščal v njegovo telo.

Najprej so zahtevali štiriletno prepoved tekmovanj za plavalca, a so kasneje kazen znižali na 20 mesecev, ker se je Dwyer zanašal na nasvet zdravnika in zunanjega svetovalca, ki mu je svetoval takšno terapijo. Niti njegov svetovalec niti Dwyer sam se nista obrnila na strokovno pomoč o vprašanjih, povezanih z dopingom.

Dwyer je bil začasno izključen iz ameriške reprezentance, kar pomeni, da bo izpustil poletne olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto.

Kljub temu, da se mu bo kazen iztekla prihodnjega avgusta, je 30-letni profesionalni plavalec takoj po uradni objavi razsodbe prek svojega profila na Instagramu sporočil, da končuje tekmovalno kariero.

Dwyer je bil na zadnjih olimpijskih igrah v Riu bronast na 200 metrov prosto.

Preberite še:

Kristijan Koren Sportal Arabci odpustili Slovenca Johannes Dürr Sportal Dopinškemu žvižgaču dosmrtna prepoved tekmovanj

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin