Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2017,
18.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Natisni članek

Floyd Mayweather Conor McGregor boks UFC Las Vegas

Petek, 25. 8. 2017, 18.55

6 let, 7 mesecev

Še uradno tehtanje in pesti bodo lahko zapele

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Mayweather McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Floyd Mayweather in Conor McGregor se resnično ne marata in v zadnjih tednih se je na soočenjih na številnih medijskih dogodkih ta vzajemna nenaklonjenost le še poglobila. V noči na soboto se bosta borca srečala s tehtnico, v noči na nedeljo pa se bosta lahko stepla. Oba napovedujeta predčasen konec dvoboja, zmagovalec pa bo poleg silnih milijonov dobil tudi prav osupljivo načičkan šampionski pas.

"Conor je neprofesionalen in nima nobenega spoštovanja, jezi me tudi, kako se je obnašal do mojega prijatelja Paulieja," je po sredinem soočenju medijem razlagal neporaženi boksarski šampion Floyd Mayweather, danes pa v javnost spustil video, v katerem se zahvaljuje Paulieju Malignaggiju za dobro opravljeno vohunsko delo v McGregorjevem trening kampu.

Je Mayweather McGregorju podtaknil vohuna?

"Paulie je že dolgo moj prijatelj. Poklical me je in vprašal, ali naj se udeleži sparinga z McGregorjem. Odgovoril sem mu: Absolutno! Zdaj se bova pogovorila o strategiji. Hvala, Paulie," se je hvalil Mayweather, medtem ko je Malignaggi ob njem kimal in McGregorjevim sporočil, da so naivneži.

"Priznanje" ameriškega boksarskega asa gre jemati bolj kot provokacijo in nekakšno solidarnost z boksarskim kolegom. Temu, da je v Irčev tabor podtaknil vohuna, ne verjame skorajda nihče. Je pa Floyd še enkrat poudaril, da bo dvoboja z McGregorjem konec pred iztekom 12. runde: "Stoodstotno zagotavljam, da ne bo trajal vseh 12 rund. Stoodstotno!"

"Bum! Tvoja glava na tleh. In novi svetovni prvak je …"

Samozavestni Irec na drugi strani prav tako zagotavlja, da se bo dvoboj končal z nokavtom. Floyda bi lahko ustavil že v prvi rundi: "S sprejemom osemunčnih rokavic je naredil veliko napako. Ne vidim možnosti, da bi zdržal dve rundi, konec bo že v prvi."

Na ameriški spletni strani medija TMZ so objavili posnetek z izoliranim zvokom pogovora med borcema na zadnjem soočenju, ki ga je bilo brez tehničnega posega domala nemogoče slišati. "Bum! Tvoja glava na tleh. In novi svetovni prvak je …" je Floydu zašepetal Conor, Američan pa mu je odvrnil: "Ti si komedijant." Na koncu sta se poslovila z neznačilno vljudnostjo: "Srečno!"

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

Neverjeten pas za zmagovalca

Poleg silnih milijonov, ki jih bosta po sobotnem (po slovenskem času zgodnjenedeljskem) spopadu pospravila borca, bo zmagovalec dvoboja dvignil tudi prav poseben šampionski pas. Ta je narejen iz zelenega aligatorjevega usnja, ustrojenega v Italiji, okrašen pa je s 3.360 diamanti, 600 safirji, 300 smaragdi in 1,5 kilograma 24-karatnega zlata. Pas je prispevala boksarska organizacija WBC (World Boxing Council), čeprav dvoboj ne poteka pod njenim okriljem.

Od osnovne finančne nagrade za dvoboj (t. i. purse) naj bi Mayweather pospravil sto milijonov dolarjev, McGregor pa 80. Po delitvi dobička od prodaje plačljivega prenosa dogodka in drugih  sponzorskih dodatkov, je Irec zatrdil, da bo njegov zaslužek gladko presegel sto milijonov, medtem ko je Mayweather zase v enem od intervjujev omenjal osupljivo številko 350 milijonov. Finančne podrobnosti sicer še niso znane in so odvisne tudi od prodaje "pay-per-viewa".

Vstopnice še niso pošle, lastniki stavnic trepetajo

Nekaj posebnega so tudi vstopnice za dvoboj, a dvorana T-Mobil v Las Vegasu tudi dan pred velikim obračunom še ni razprodana. Preprodajalci najcenejše vstopnice ponujajo že za 1.300 ameriških dolarjev, medtem pa se lasvegaški lastniki stavniških hiš bojijo morebitnega presenečenja.

V zadnjih dneh se je močno povečalo vplačilo stav na zmago McGregorja, ob tej pa bi morali stavnice izplačati ogromne vsote denarja, saj na stavnicah za velikega favorita kotira Mayweather. Za McGregorjevo zmago si lahko tisti, ki so nanj stavili, obetajo od 350- do 1.200-kratnik vplačanega zneska.

Dvoboj po boksarskih pravilih v supervelterski kategoriji (do 70 kg) bo v nedeljo, 27. avgusta, ob 4.30 (po slovenskem času) v lasvegaški dvorani T-Mobil, ki sprejme 20 tisoč obiskovalcev. Glavni sodnik dvoboja bo Robert Boyd, sodniki ob ringu bodo Burt Clemens, Dave Moretti in Guido Cavalleri. Ljubitelji borilnih veščin v Sloveniji bodo dvoboj lahko spremljali v neposrednem prenosu na televizijskem programu Sport Klub.


Conor McGregor

Starost: 29 let (14. julij 1988)

Nacionalnost: Irska

Naravna teža: 70 kg

Višina: 175 cm

Doseg rok: 188 cm

Dominantna roka: leva

Statistika: 21 zmag (18 KO) – 3 porazi v MMA, 0 profesionalnih dvobojev v boksu


Floyd Mayweather

Starost: 40 let (24. februar 1977)

Nacionalnost: ZDA

Naravna teža: 69 kg

Višina: 173 cm

Doseg rok: 183 cm

Dominantna roka: desna

Statistika: 49 zmag (26 KO) – 0 porazov v profesionalnem boksu

Ne spreglejte