Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2017,
22.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather

Petek, 14. 7. 2017, 22.30

6 let, 6 mesecev

PROMOCIJSKA TURNEJA MAYWEATHER VS. MCGREGOR - London

Cirkusa je konec, Irec sporoča: Uspaval bom tega butca! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Floyd Mayweather Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po Los Angelesu, Torontu in New Yorku sta se Floyd Mayweather in slavljenec Conor McGregor, ki ravno danes praznuje 29 let, predstavila še občinstvu v Londonu. Tudi Wembley Arena je pokala po šivih in bila pričakovano na strani irskega borca. Po treh dneh verbalnega zmerjanja nismo v Londonu slišali nič novega, a zdaj je cirkusa konec - 26. avgusta v Las Vegasu bo šlo zares.


Kako sta v ring Wembley Arene prišla oba borca:

Za polovičarski dvoboj 80 milijonov dolarjev

"Pred štirimi leti sem se v Londonu boril pred 500 navijači, zdaj pa si bom z neko polovičarsko borbo za štirikrat povečal svojo zdajšnjo vrednost. Ne bo niti komolcev, niti kolen, niti brc, ker je to proti pravilom, ko se boriš s to revo," je začel irski borec in dvignil na noge vseh 12 tisoč navijačev v Wembley Areni.

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

"Mayweather bi lahko s svojim brezmadežnim rekordom užival ob sončnem zahodu, a čez šest tednov mu bom pot prekrižal jaz. Kaj za vraga jim je bilo, da so me spustili zraven? Očitno je pohlep res huda bolezen," je nadaljeval McGregor, ki tudi tokrat ni pozabil ozmerjati enega glavnih mož pri organizaciji tega veledogodka, šefa Showtima: "O fant, resnično si videti kot podlasica."

Za konec je le še po glavi pobožal Mayweatherja in bil spet presenečen nad tem, kako majhna je: "Moram reči, da sem vesel, da si snel kapo in pokazal to glavo. Zdaj vem, zakaj si jo skrival. Videti je kot arašid. Skratka, konec je cirkusa, čez šest tednov se vidimo na največjem dogodku v športni zgodovini, ko bom uspaval tega butca."

Razdelili bodo 180 milijonov dolarjev

Čeprav finančne podrobnosti javno niso znane, mnogi menijo, da si bosta glavna akterja razdelila 180 milijonov ameriških dolarjev vredno pogačo. Mayweather bo ne glede na rezultat dobil sto milijonov dolarjev, McGregor pa 20 milijonov manj.

Američanu ni bilo lahko, a povedal ni nič

Do besede je prišel tudi Floyd Mayweather, ki pa dolgo ni mogel izustiti prav ničesar, saj je arena tulila nanj. "Kdo sploh si?","plačaj davke" in "utihni in se usedi" je vpila množica in s svojo gorečnostjo navdušila tudi 40-letnega Američana. "Ni slabo, a ne morete se boriti namesto njega," je večkrat ponovil Mayweather in Ircu, tako kot na vseh treh predhodnih soočenjih, spet očital predčasno predajo ob treh dozdajšnjih porazih v MMA.

"Sem učitelj, ti si učenec. 26 avgusta ti bom pokazal, kako se stvari streže," je še pripomnil redkobesedni Američan in na zadnjem soočenju povsem razočaral s svojim govorom. A kot vemo, Mayweather je do zdaj govoril predvsem v ringu - njegov rekord pove vse (49-0).

Bi plačali 100 dolarjev za ogled tega dvoboja?

  • Da.
    34,22 %
    128 glasov
  • Ne.
    65,78 %
    246 glasov
Oddanih 374 glasov

Kaj je treba vedeti?

McGregor in Mayweather se bosta 26. avgusta v Las Vegasu pomerila po boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma). To po pravilih MMA za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kilograma). Hitro lahko ugotovimo, da Floydu niso dovolj le pravila, v ringu se želi pomeriti s čim lažjim Ircem.

Ne bo poceni …

Cena za zakup pravice posameznega ogleda veledvoboja prek TV ali računalnika se bo gibala od 90 do 100 dolarjev, kar je podobno kot takrat, ko sta se udarila Mayweather in Pacquiao. Devetdeset dolarjev bo stal prenos v navadni resoluciji, deset dolarjev več pa bo treba odšteti za HD.

Zadnji face-off na tej naporni turneji:

Ne spreglejte