Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
12. 7. 2017,
1.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Natisni članek

Staples Center Los Angeles Conor McGregor Floyd Mayweather

Sreda, 12. 7. 2017, 1.10

6 let, 7 mesecev

Promocijska turneja Mayweather vs. McGregor - Los Angeles

Presenečenje: česa takega od Mayweatherja nismo pričakovali! #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05
Floyd Mayweather Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Irski MMA-zvezdnik Conor McGregor in legendarni boksar Floyd Mayweather sta v Los Angelesu začela promocijo zgodovinskega boksarskega dvoboja, ki se bo zgodil 26. avgusta v Las Vegasu. V razprodanem Staples Centru sta si borca prvič zrla iz oči v oči in si povedala, kar jima je ležalo na duši.

Prvi je imel besedo Conor McGregor, ki se je takoj obregnil ob trenirko, v kateri je v Staples Center prišel Mayweather. "Niti obleke si ne more več privoščiti. Nokavtiral ga bom v prvih štirih rundah, zapomnite si moje besede. V Mayweatherju vidim pol izdelek in pravega borca. Gre za majhnega moža kratkih nog in majhno glavo, ki bo lahka tarča. Pravijo, da ga je težko zadeti, a moji udarci gredo tudi skozi 'guard'. To je pač dejstvo, vprašajte moje sparing partnerje.

Takega gibanja, moči in neizprosnosti do zdaj še ni videl. Škoda, da smo morali omejiti pravila in imam zdaj namesto pravega dvoboja nekaj polovičnega ali še manj. Če bi se borila po pravih pravilih, Floyd ne bi zdržal niti ene runde,'' je dejal 28-letni Irec. Dodal je, da je še posebej motiviran, ker je pred kratkim postal očka.

Face-off pred začetkom novinarske konference:

 

Mayweather se je izkazal in utišal Irca

Američan je na začetku le nemo spremljal verbalne napade Irce, ko pa je prišel do besede ...  | Foto: Reuters Američan je na začetku le nemo spremljal verbalne napade Irce, ko pa je prišel do besede ... Foto: Reuters Nato je na vrsto za svoj govor prišel Mayweather, ki je bil na začetku novinarske konference videti zdolgočasen. Ko je dobil besedo, je izbruhnil. "Enaindvajset je številka. Zakaj je to številka? Toliko časa namreč že zmagujem in ponižujem tekmece. Lahko gremo tudi v oktagon in rezultat bo isti," je začel in takoj razjezil Irca, ki se seveda s tem ni strinjal.

V nadaljevanju je iz nahrbtnika potegnil tudi ček v višini stotih milijonov ameriških dolarjev. "Toliko sem dobil, pa se tega dreka še niti dotaknil nisem. Saj ni slab za borca s sedmimi številkami, niti za borca z osmimi, a sam sem borec, ki se bori in dobi ček z devetimi številkami," je nadaljeval 40-letni Američan.

Višina in doseg obeh borcev:

Floyd Mayweather:
Višina: 173 cm
Doseg: 183 cm

Conor McGregor:
Višina: 175 cm
Doseg: 188 cm

Obleka s pomenljivom drobnim tiskom:

"Bog je nekaj naredil res popolno"

"Ni kaj, treba je priznati, da tega ne bi mogel izpeljati sam. Tudi tvoja rit se bo morala pokazati 26. avgusta. Možnosti sta le dve in dal ti bom priložnost, da izbereš. Ali želiš pasti na obraz ali na hrbet? Kot boš rekel, tako bo. Navijate lahko, za kogar pač želite, a Bog ne dela napak. Bog je nekaj naredil res popolno in to je moj rekord (49-0)," je sklenil, sledil pa je drugi face-off. V tem se ni zadrževal ne prvi ne drugi. Škoda, da nismo slišali, kaj sta si povedala, a morda je tako celo bolje.

Face-off po obeh govorih:

O zahtevah Mayweatherja

Ne samo, da se bo v  26. avgusta plesalo bo boksarskih pravilih. Američan je tudi težnostno omejil sicer večjega Irca na veltersko kategorijo, ki je po UFC le peresna, ki ni več McGregorjeva naravna teža.

Na zahtevo Money Team morajo biti rokavice številka deset, ne smejo biti mehiške izdelave in ne smejo biti narejene in konjske grive. ''Sam nisem niti vedel, da to obstaja,'' se je tem pravilom in zahtevam le nasmehnil borec iz Dublina.

Zanimivo je tudi, da je Mayweather v svojem zanimivem nastopu, ki ga ni nihče pričakoval, omenjal stvari, ki so v nasprotju s pravili, ki jih je sam zahteval. ''Lahko gremo tudi v oktagon, tudi tam ga bom premagal'' in ''Lahko si nadeneva rokavice številka osem ali celo štiri. Ni problema.'' Samo iz teh dveh stavkov se da razbrati, da je 40-letni Američan govoril stvari, ki ne misli izpolnit. Da, temu se reče šov.

Naslednja postojanka Toronto

Lahko rečemo, da je Los Angeles dobil Mayweather, ki se že vrsto let ni odločal za tako taktiko, a čakajo nas promocijski dogodki v Torontu (sreda), Brooklynu (četrtek) in Londonu (petek). Ni dvoma, da bo vse skupaj postajalo vse bolj vroče.

Vrhunci novinarske konference v Los Angelesu:

Ne bo poceni …

Cena za zakup pravice posameznega ogleda dvoboja prek TV ali računalnika se bo gibala od 90 do 100 dolarjev, kar je podobno kot takrat, ko sta se udarila Mayweather in Pacquiao. Ircu se to zdi zelo dobra ponudba. "Morala bi biti 120 dolarjev ali več," je v svojem slogu povedal McGregor.

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

Upokojeni Floyd lovi 50. zmago

Ko sta tabora obeh borcev v sredini junija uradno potrdila epski obračun, ki bo podrl številne rekorde, so se začele tudi priprave. 40-letni Mayweather, ki je kariero končal leta 2015, ko je proti rojaku Andreju Bertu dosegel 49. zmago in ostal neporažen, je na treningu hitro pokazal, da je še vedno hiter kot blisk in v očeh javnosti še vedno eden in edini mogoči zmagovalec. Nova zmaga bi bila že njegova 50. in na večni lestvici bi presegel Rockyja Marciana.

Rokave je zavihal tudi irski MMA-superzvezdnik, ki mu je pred krajšim premorom uspelo kot prvemu v UFC postati svetovni prvak v dveh težnostih kategorijah – peresni in lahki –, potem ko je novembra v drugi rundi ponižal takratnega prvaka Eddieja Alvareza.

Američan v dveh letih ni pozabil boksati:

Razdelili bodo 180 milijonov dolarjev

Čeprav finančne podrobnosti javno niso znane, mnogi menijo, da si bosta glavna akterja razdelila 180 milijonov ameriških dolarjev vredno pogačo. Mayweather bo ne glede na rezultat dobil sto milijonov, McGregor pa 20 milijonov manj.

Irec zaropotal še pred novinarsko konferenco

Čeprav se mnogi le nasmihajo in vse skupaj označujejo za cirkus, je Irec prepričan, da lahko ponovno šokira svet. "Briga me, kaj je Floyd naredil do zdaj. Zanj bi bilo bolje, da bi ostal v pokoju. Naj vrne, kar dolguje davkariji, in naj nikoli več ne izgovori mojega imena," je po prihodu v Los Angelesu, kjer je potekalo prvo soočenje borcev, za TMZ povedal 28-letni McGregor.

McGregor in predsednik UFC Dana White v Los Angelesu:

 

The presidents.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Kaj je treba vedeti?

McGregor in Mayweather se bosta pomerila po boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma). To po pravilih MMA za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kilograma). Hitro lahko ugotovimo, da Floydu niso dovolj le pravila, v ringu se želi pomeriti s čim lažjim Ircem.

"Mayweather še ni boksal proti takemu slogu"

Irec je v svoj tabor za pripravo poklical boksarja Dashona Johnsona in Tiernan Bradleyja. Johnson je pomagal tudi Mannyju Pacquiau pri dvoboju z Mayweatherjem.

"Ljudje se mi smejijo, ko pravim, da lahko odgovorim Mayweatherju. Verjamem, da se nihče ne more premikati kot on, a preučujem ga že 13 let. Vem, kako boksa, vem, kako reagira, ko prejme udarec," je pred časom za spletno stran MMA Fighting dejal Bradley in opozoril Američana, da se mu ne piše nič dobrega.

Javno mnenje je, da bi se lahko v boksu z McGregorjem meril vsak malce boljši amater. Kdo bi torej zmagal, če bi se v ringu srečala Irec in naš trdobojec Dejan Zavec?

  • Dejan Zavec
    38,84 %
    207 glasov
  • Conor McGregor
    61,16 %
    326 glasov
Oddanih 533 glasov

Ko Irčeva desnica zadene cilj:

 

Reach for the stars

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Kaj bo, ko si bo nadel "desetko"?

"Conor je odličen v boksu. Ne premika se kot tipični boksar ter je zelo močen in hiter. Tudi premika se kot veter in je zelo nepredvidljiv. To je zelo nevarna kombinacija. Mayweather še nikoli ni boksal proti komu podobnemu."

Vsi govorijo, da ima Irec le svojo odlično levico, a Bradley se ne strinja. "Spomnim se, ko me je z desnim aperkatom zadel in me dvignil s tal. Udarec je prišel od nikoder in imel sem črno oko. Najbolj zanimivo je to, da zdaj nosi rokavice številka 16. Kaj bo počel, ko bo imel 'desetko'? Ima moč, da dvoboj brez težav konča predčasno," je z zanimivimi informacijami postregel McGregorjev sparing partner.  

Ne spreglejte