Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
14. 7. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather

Petek, 14. 7. 2017, 12.00

6 let, 7 mesecev

Promocijski turneja Mayweather vs. McGregor – New York

Paša za oči: plašč polarnega medveda, denarni dež in petke #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Conor McGregor Floyd Mayeather | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ni počitka. Ponoči je bilo v Brooklynu v New Yorku še tretje soočenje Floyda Mayweatherja in Conorja McGregorja. Irec je bolj kot z govorjenjem tokrat nase opozarjal s svojim plaščem, Mayweather pa je počel tisto, kar najraje počne - metal denar.

Prihoda borcev na veliki oder ...

… in začetni "pozdrav":

Po Los Angelesu in Torontu se je promocijska karavana največjega borilnega dogodka vseh časov preselila v New York, kjer je oba zvezdnika spet pričakala polna arena.

Irski superzvezdnik, ki ravno danes praznuje 29. rojstni dan, je na veliki oder prišel ogrnjen v plašč polarnega medveda in prvi začel svoj govor. Tokrat se je obregnil tudi ob ameriškega raperja 50 Centa, ki mu je podaril najnovejši CD Jay Z-ja. Sledila je obrazložitev medijskih zapisov v zadnjih dneh, da je šel McGregor z besedami "pleši zame, fant" predaleč. Beseda "boy" ima v Ameriki namreč od časov suženjstva negativno konotacijo.

Bi plačali 100 dolarjev za ogled tega dvoboja?

  • Da.
    34,22 %
    128 glasov
  • Ne.
    65,78 %
    246 glasov
Oddanih 374 glasov

Odziv na rasistične opazke

Conor McGregor je odgovoril kritikom. | Foto: Reuters Conor McGregor je odgovoril kritikom. Foto: Reuters Irec je odlično odgovoril na opazke: "Berem o tem, da sem rasist in da sem proti temnopoltim ljudem. To je resnično smešno. Najbrž tega ne veste, a tudi sam sem napol črn. Od popka navzdol." S temi besedami je na noge dvignil celotno areno v Brooklynu.

Sledilo je še nekaj žaljivk, končal pa je z besedami: "Floyd, mi ga lahko le po..." in odvrgel mikrofon.

Kaj je treba vedeti?

McGregor in Mayweather se bosta 26. avgusta v Las Vegasu pomerila po boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma). To po pravilih MMA za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kilograma). Hitro lahko ugotovimo, da Floydu niso dovolj le pravila, v ringu se želi pomeriti s čim lažjim Ircem.

Floyd ga je zasul z denarjem

Besedo je imel še Mayweather, ki je imel tokrat večjo podporo kot v Torontu, kjer so bili praktično le Irčevi privrženci. "Ne samo da voham zmago, veste, kaj še voham? Tudi to pra... zraven mene. Pokažite s prstom na lenobo, na slabiča, na pra...," je zbrane nagovoril 40-letni Američan, Irec pa je pokazal na svojo moškost in odgovoril: "Pokažite na to."

Mayweather je v nadaljevanju McGregorja zasul z denarjem, vse skupaj pa se je končalo s prerivanjem obeh taborov. V nobenem ne manjka močnih fantov, a na koncu se je vse mirno končalo.

Kot v striptiz klubu:

"Sam vodim ta šov, ne ta cirkuški klovn in on to ve. To je moj dom, to pa je moja striptizeta, ki sem jo prekril z denarjem," je še dejal Floyd, McGregor pa mu ni ostal dolžen: "Je... se in sezuj te petke, ti mali možicelj." Za konec je Floydovi ženi dejal, da je videti dobro in da si zasluži boljšega.

Konec soočenja v New Yorku:

Razdelili bodo 180 milijonov dolarjev

Čeprav finančne podrobnosti javno niso znane, mnogi menijo, da si bosta glavna akterja razdelila 180 milijonov ameriških dolarjev vredno pogačo. Mayweather bo ne glede na rezultat dobil sto milijonov dolarjev, McGregor pa 20 milijonov manj.

Za konec še London

Pred nami je še zadnji del promocije. Ta bo nocoj potekala na Wembleyju v Londonu. Kaj nam bosta borca še pripravila?

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

Celotna novinarska konferenca v New Yorku:

Ne spreglejte