Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
13. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Floyd Mayweather Conor McGregor

Četrtek, 13. 7. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Promocijska turneja Mayweather vs. McGregor – Toronto

Toronto je gorel: McGregor na krilih navijačev zasenčil Mayweatherja #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
McGregor Mayweather | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po Los Angelesu se je promocijska turneja največjega borilnega dogodka vseh časov nadaljevala v Torontu, mestu, kjer ljubijo MMA, in to se je videlo tudi po navijanju. Praktično vseh 15 tisoč gledalcev v Budweiser Areni je bilo na strani Conorja McGregorja, medtem ko je bil sloviti boksar Floyd Mayweather deležen žvižganja.


Prihod obeh borcev na veliki oder:

Temu je sledil značilen pozdrav, ni videti nič prijateljski:

Če se je Conor McGregor, novinec v boksarskem svetu, v mestu angelov še lovil, je v Torontu pred gorečimi navijači, ki so dihali z njim, pokazal, kdo je tisti ''nori'' Irec, ki ga ljubitelji borilnih veščin tako obožujejo.

Najprej je preveril, če za razliko od promocije v Los Angelesu njegov mikrofon deluje, ker je, je tistega na sredini vrgel po tleh in s to pobalinsko gesto kajpak navdušil prisotne. Začel je šteti do tri, nakar je množica v Budweiser Areni zatulila: ''Je*** Mayweatherje!'' 

Uvodnik Irčevega nastopa v Torontu: 

Slišal jih je tudi šef Showtime

Nato je obrnil proti šefu Showtime, ki skupaj z UFC organizira vse skupaj in ga obtožil, da so mu v Los Angelesu namerno izklopili mikrofon. ''Po očeh se ti vidi, da si navadna podlasica,'' se ni držal nazaj Irec, šokirani Stephen Espinoza pa je javno ponižan le sramežljivo kimal. Ni še jasno, koliko težav si je s to potezo nakopal irski borec, a zagotovo je zadnji, ki bi si s tem belil glavo.

''Vsem boksarskim mehkužcem, ki se imate za strokovnjake, sporočam, če mislite, da ima ta možicelj proti meni kakšne možnosti, ste naravnost nori. Premajhen je, glavo mu bom izbil z vratu in z njo igral nogomet,'' je dejal 28-letni Irec, ki se je spomnil, kako je bilo, ko je bil nazadnje v Torontu.

Conor McGregor je bil spet lepo oblečen, Floyd Mayweather pa tako kot Los Angelesu kot 20-letni fantič. | Foto: Getty Images Conor McGregor je bil spet lepo oblečen, Floyd Mayweather pa tako kot Los Angelesu kot 20-letni fantič. Foto: Getty Images

Kaj je treba vedeti?

McGregor in Mayweather se bosta pomerila po boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma). To po pravilih MMA za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kilograma). Hitro lahko ugotovimo, da Floydu niso dovolj le pravila, v ringu se želi pomeriti s čim lažjim Ircem.

Spomin na Alda še živi

''Se spomnite, ko sva bila tukaj s Josejem Aldom. Vsi so govorili, da nimam možnosti, da se mi je zmešalo, na koncu sem za zmago potreboval trinajst sekund,'' je pomenljivo nadaljeval in se za konec spet obregnil v Mayweatherjev stil oblačenja.

''Oblačiš se kot 12-letni fant, sam pa imaš 40 let. Videti si kot nekakšen breakdancer. S sabo ves čas nosiš nahrbtnik, pa niti brati ne znaš,'' mu je zabrusil in predal štafetno palico.

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

Razdelili bodo 180 milijonov dolarjev

Čeprav finančne podrobnosti javno niso znane, mnogi menijo, da si bosta glavna akterja razdelila 180 milijonov ameriških dolarjev vredno pogačo. Mayweather bo ne glede na rezultat dobil sto milijonov, McGregor pa 20 milijonov manj.

Mayweatherju zmanjkalo besed, se pa je odel v irsko zastavo

Zastava je razjezila Irca, a se je hitro znašel. | Foto: Getty Images Zastava je razjezila Irca, a se je hitro znašel. Foto: Getty Images Je Floydu ostalo še kaj govoriva v rezervoarju? Kot se je pričakovalo, ne veliko. Gledalci so mu žvižgali in ga podili z odra. ''Ena stvar je jasna, navijači se ne morejo boriti namesto tebe,'' je začel Američan: ''Na sceni nisem eno leto, niti dve, niti tri, ampak 21.''

To pa je bilo bolj ali manj vse, kar smo videli od Floyda mlajšega. Še najbolj je opozoril nase, ko je od enega od navijačev dobil irsko zastavo in se vanjo zavil.

S tem je hitro na noge postavil irskega borca, ki je naprej izmaknil Američanov nahrbtnik – v katerem je bilo okoli pet tisoč dolarjev -, nato pa mu je zagrozil, če karkoli naredi zastavi, da ga bo razbil. Nič se ni zgodilo, zastavo je dal Ircu, ta pa mu jo je vrgel nazaj. 

Mayweatherju zastava, Conorju nahbtnik:

Konec dober, vse dobro. ''Se vidiva v Brooklynu!'' sta si dejala. No, na svoj način:

Naslednja postojanka New York

Po Los Angelesu in Torontu se bo v četrtek turnerja nadaljevala v Brooklynu (New York), v petek pa se bo vse skupaj zaključilo v Londonu. Ni dvoma, da bo vse skupaj postajalo vse bolj vroče.

Bi plačali 100 dolarjev za ogled tega dvoboja?

  • Da.
    34,22 %
    128 glasov
  • Ne.
    65,78 %
    246 glasov
Oddanih 374 glasov
Ne spreglejte