Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
19.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Natisni članek

Mike Tyson Conor McGregor Floyd Mayweather

Torek, 25. 7. 2017, 19.09

6 let, 7 mesecev

Železni Mike ne dvomi: Mayweather bo McGregorja ubil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Mike Tyson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred epskim obračunom med Floydom Mayweatherjem mlajšim in Conorjem McGregorjem, ki se bo zgodil 26. avgusta v Las Vegasu, številni poznavalci irskemu zvezdniku mešanih borilnih veščin ne pripisujejo prav nobene možnosti. Med temi je tudi legendarni težkaš Mike Tyson.

"Floyd bo McGregorja v boksu ubil," je prepričan slavni in kontroverzni nekdanji svetovni prvak težke kategorije Mike Tyson, ki ga je razjezilo tudi dejstvo, da se bosta Mayweather in McGregor pomerila po boksarskih pravilih. "Prepričan sem bil, da bo to dvoboj med mešanimi borilnimi veščinami in boksom, saj je prav to najzanimivejše vprašanje: ali lahko boksar premaga borca MMA na njegovem terenu," se je Tyson jezil v intervjuju za podcast Barstool Sports.



"Naivno je sprejel najbolj neenakovredne pogoje v zgodovini boksa"

Dogovor, da se bosta Mayweather in McGregor pomerila v boksu, je Tyson ocenil za neumnost: "McGregor je svojo neumno rit spravil v položaj, v katerem bo zagotovo nokavtiran, saj se njegov nasprotnik z boksom ukvarja že vse življenje. McGregor ne bo smel brcati in uporabljati rokoborskih prijemov, zato ne bo imel prav veliko možnosti za odpor. Mislim, da je naivno sprejel najbolj neenakovredne pogoje v zgodovini boksa."

Bo dvoboj dolgočasen?

Nekdanji in zdajšnji boksarski zvezdniki se večinoma strinjajo s Tysonovim mnenjem, številni so tudi prepričani, da 26. avgusta McGregor in Mayweather v ringu ne bosta pokazala veliko zanimivega. Mayweather namreč slovi po svoji izjemni obrambni tehniki, medtem ko Irec kljub agresivnosti nima dovolj boksarskega znanja, da bi lahko izmuzljivega Američana spravil v kakršnekoli težave, pravijo poznavalci, med njimi tudi filipinski as Manny Pacquiao.

Nokavt na treningu?

Pred časom je v javnost pricurljala še vest, da je bil Conor McGregor na enem od svojih boksarskih treningov celo nokavtiran, kar njegovih navijačev zagotovo ne navdaja z optimizmom, a povsem mogoče je, da je bila to lažna informacija, s katero poskušajo v Irčevem taboru zmesti Mayweatherja.

Povsem drugače je govoril nekdanji ameriški veltraš Paul Malignaggi, ki ga je McGregorjev tabor najel za sparing. Nekdanji svetovni prvak po različicah IBF in WBA je s Conorjem oddelal osem rund sparinga in se po treningu pred mediji pojavil z modrico na očesu.

"Conor ima načrt. Ni naiven."

"Veliko vam ne smem povedati, rečem pa lahko, da ima Conor načrt. Ni neumen. Ve, kaj hoče doseči, in ve, kako to doseči. Niti po naključju ni konvencionalen boksar, je pa sposoben in močan. Če bo tudi učinkovit, je odvisno od njega samega, nikakor pa ni kakšen tepec, ki ne bi vedel, v kaj se je spustil," je povedal Malignaggi, ki je v Conorjevi telovadnici izkusil tudi pravi verbalni napad.

Ker je McGregorja v preteklosti kritiziral v javnosti, je na obisku treninga dobil porcijo "trash-talka". Od trenutka, ko je vstopil v telovadnico, do konca treninga, je McGregor Američana zmerjal in žalil, kar je njegova priljubljena taktika za provociranje tekmecev. Po treningu pa je pokazal povsem drugačen obraz, je še razkril Malignaggi: "Conor je v ringu povsem druga žival kot zunaj njega."

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov
Ne spreglejte