Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
19.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather boks UFC Las Vegas

Sreda, 23. 8. 2017, 19.40

6 let, 6 mesecev

Borca že v Las Vegasu in ni manjkalo veliko, da bi že zapele pesti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
McGregor Mayweather | Foto Reuters

Foto: Reuters

Le še dobre tri dni nas loči do borilnega dogodka stoletja. Irski UFC-zvezdnik Conor McGregor in legendarni boksar Floyd Mayweather sta prispela v Las Vegas in poskrbela za vroče snidenje že na samem začetku. Borca zdaj čaka novinarska konferenca, odprti trening za javnost, uradno tehtanje, potem pa bo v nedeljskih jutranjih urah šlo zares.

Vsi, razen seveda navijačev irskega superzvezdnika, so prepričani, da se bo Floyd v boksarskem obračunu v supervelterski sprehodil do zmage. A na drugi strani imamo samozavestnega McGregorja, ki naglas govori o tem, da bo, kot že tolikokrat v svoji karieri, spet šokiral svet.

Malignaggi ga ne bo nikoli prebolel

McGregor in Mayweather bi se morala pred dvorano T-Mobil v Las Vegasu soočiti, a drugega kot prerivanja nismo dočakali. Irec je nekaj izmenjal tudi z nekdanjim svetovnim prvakov Pualiem Malignaggijem, ki še vedno ni prebolel nokavta pri sparianju z irskim zvezdnikom. ''Kaj je narobe s tabo. Preboli že, da si bil tepen,'' je Irec zabrusil Američanu italijanskih korenin, ki je povsem iz sebe in na kilometre daleč se vidi, da mu je McGregor prišel pod kožo in ne more več mirno spati.

Nič kaj prijateljsko snidenje Conorja in Paulieja:

Oboževalci so ostali brez face-offa:

Irec bi kmalu napadel tudi preveč "glasnega" navijača:

 

Floyd: Conor je pretežek

V nadaljevanju je beseda prišla do nedeljskega tekmeca Mayweatherja, ki je Ircu v torek zabrusil, da se mu zdi, da je pretežek in nikakor ne bo ujel teže. ''Imam okoli pet kilogramov preveč in to le nekaj dni pred borbo,'' je potarnal Američan, ki je dodal, da zato ne bo odpovedal borbe, zahteval bo ''le'' nekaj milijonov evrov kazni.

Floyda Mayweatherja skrbi teža Irca. | Foto: Reuters Floyda Mayweatherja skrbi teža Irca. Foto: Reuters

Kdo bo zmagovalec dvoboja stoletja?

  • Floyd Mayweather
    54,09 %
    344 glasov
  • Conor McGregor
    45,91 %
    292 glasov
Oddanih 636 glasov

Irec mu je hitro odgovoril

''Povejte mu, da naj bo raje tiho. Nima pojma, kaj govori. On lahko samo moli, da naredim napako, a te ne bo dočakal. Moja teža je idealna. Sem že kdaj zgrešil težo? No, pustite ga, naj govori, kar želi,'' je dejal McGregor, ki bo moral na tehtanju tehtati 69,85 kilograma ali manj.

''Nokavtiral ga bom zelo zgodaj. Mogoče že v prvi rundi, če ne, pa v drugi. Razmišljam, da bi se z njim tudi igral. V boksu je drugače kot v MMA, tam ni časa za okrevanje. Tukaj imaš deset sekund, če mu bo uspelo vstati, razmišljam, da bi se igral z njim. A bodite prepričani, da imam moč, da se vse konča znotraj šestih minut,'' kipi od samozavesti svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji.

Nekaj je jasno, v nedeljo bo pokalo v Las Vegasu. Po kom bolj, pa bomo videli:

Predčasno želi končati tudi Mayweather

Kakorkoli že, a zanimivo je tudi to, da je z zanimivo izjavo postregel tudi Floyd, ki pravi: ''Poslušajte me pazljivo, ta dvoboj ne bo trajal 12 rund,'' in s tem napovedal, da bo iskal nokavt ali vsaj tehnični nokavt, kar pomeni, da bo za razliko od njegovih zadnjih dvobojev pred upokojitvijo moral tudi nekaj tvegati. Je res v nevarnosti njegov brezmadežni rekord (49-0), ali ga bo le še oplemenitil? 

Irskega superzvezdnika bo Las Vegasu podpirala vojska navijačev. | Foto: Reuters Irskega superzvezdnika bo Las Vegasu podpirala vojska navijačev. Foto: Reuters

Dvoboj navrgel kar 500 milijonov ameriških dolarjev

Za McGregorja se pričakuje, da bo iz tega dvoboja ne glede na rezultat zaslužil kar 100 milijonov ameriških dolarjev, Floyd pa še za nekaj deset milijonov več.

Skupaj naj bi ta dvoboj zgeneriral kar 500 milijonov ameriških dolarjev, kar je 425 milijonov evrov.

Dvoboj po boksarskih pravilih v supervelterski kategoriji (do 70 kg) bo v nedeljo, 27. avgusta, ob 4.30 zjutraj (po slovenskem času) v lasvegaški dvorani T-Mobil, ki sprejme 20 tisoč obiskovalcev. Glavni sodnik dvoboja bo Robert Boyd, sodniki ob ringu so Burt Clemens, Dave Moretti in Guido Cavalleri.


Conor McGregor

Starost: 29 let (14. julij 1988)

Nacionalnost: Irska

Naravna teža: 70 kg

Višina: 175 cm

Doseg rok: 188 cm

Dominantna roka: leva

Statistika: 21 zmag (18 KO) – 3 porazi v MMA, 0 profesionalnih dvobojev v boksu


Floyd Mayweather

Starost: 40 let (24. februar 1977)

Nacionalnost: ZDA

Naravna teža: 69 kg

Višina: 173 cm

Doseg rok: 183 cm

Dominantna roka: desna

Statistika: 49 zmag (26 KO) – 0 porazov v profesionalnem boksu

Ne spreglejte