Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 2. 2012,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Benjamin Savšek Anže Berčič Eva Terčelj

Sobota, 25. 2. 2012, 8.51

8 let

Savšek in Terčeljeva "tam doli" četrta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakašice in kanuisti so opravili z nastopi na prvenstvu Oceanije. V finalu so tekmovali štirje Slovenci, izmed katerih sta četrti mesti osvojila Eva Terčelj in Benjamin Savšek.

Prvi dan končnih odločitev prvenstva Oceanije so zaznamovale tehnične težave, ki so celoten program prestavile za dobrih 15 minut, kar pa očitno ni preveč zmotilo slovenskih tekmovalcev, ki so svojo nalogo opravili dobro. Izmed peterice polfinalistov se je v finale uvrstila četverica – zaradi prejetih 60 kazenskih sekund je brez drugega nastopa dneva ostal le kanuist Blaž Cof, ki je zasedel 29. mesto. Najboljši slovenski kanuist na tekmi je bil Benjamin Savšek, ki je zasedel četrto mesto, kmalu po tekmi pa že odhitel na srečanje s sorodnikoma, živečima v Avstraliji. V kanuističnem finalu je veslal tudi Anže Berčič, ki je bil v absolutni konkurenci šesti, v konkurenci mlajših članov pa je bil najboljši. "Sem kar zadovoljen, saj je to šele druga tekma v letu. Naredil sem nekoliko preveč napak, tako da bom moral to v prihodnje še popraviti," je povedal Berčič, ki je z opravljenim v zimskem delu priprav zadovoljen: "Morda je bilo na začetku nekaj preveč dežja in na trenutke malo premrzlo, vendar je bilo na splošno super."

Za dvojno francosko zmago sta poskrbela Tony Estanguet in Denis Gargaud Chanut, tretje mesto pa je pripadlo Slovaku Michalu Martikanu.

Četrto mesto je osvojila tudi kajakašica Eva Terčelj, ki je bila s prednostjo sekunde in pol najboljša po polfinalu, v drugo pa zaradi napake zdrsnila tik pod zmagovalne stopničke. Tretje mesto je sicer zasedla v konkurenci mlajših članic. "Prva vožnja je bila dobra, saj mi je čoln lepo stekel. To je tisto, kar sem iskala že na prejšnji tekmi in sedaj sem zelo vesela, da sem uspela uresničiti zastavljeni cilj. Zadovoljna sem. V drugem teku sem bila nekoliko manj natančna. Trening v Avstraliji je bil zelo uspešen," je povedala Terčeljeva, ki je morala po prihodu z vode na doping kontrolo. Zmagovalka kvalifikacij Urša Kragelj je v finalu prejela štiri kazenske sekunde in bila deseta.

Najboljša je bila 43-letna Čehinja Štepanka Hilgertova, drugo mesto je zasedla domačinka Jessica Fox, ki je bila sicer najboljša v kategorijah mlajših od 18 in 23 let, tretja pa je bila še ena Čehinja Katerina Kudejova. Presenetljivo so brez finala ostale aktualna svetovna prvakinja Corinna Kuhnle, Slovakinji Jana Dukatova in Elena Kaliska ...

V nedeljo nastop v polfinalu in morebitnem finalu čaka še kajakaše in dvojce.

Ne spreglejte