Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 5. 2021,
18.33

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Sašo Bertoncelj

Sobota, 29. 5. 2021, 18.33

2 leti, 11 mesecev

Svetovni pokal v gimnastiki, Varna 2021

Bertoncelj kljub bolečinam v rami šesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Sašo Bertoncelj | Sašo Bertoncelj je v finalu v Varni prejel šesto najvišjo oceno. | Foto Ana Kovač

Sašo Bertoncelj je v finalu v Varni prejel šesto najvišjo oceno.

Foto: Ana Kovač

Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je v današnjem finalu svetovnega pokala na konju z ročaji z oceno 14,050 točke zasedel šesto mesto. Bertoncelj, edini slovenski finalist tega svetovnega pokala, si je v kvalifikacijah pritelovadil nastop med najboljšo osmerico s četrto oceno, danes pa je imel šesti dosežek.

Na konju z ročaji je na svetovnem izzivu zmagal najboljši iz kvalifikacij, Ukrajinec Ilja Kovtun (14,550).

Sašo Bertoncelj je današnjo sestavo na konju z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke dobro prikazal, pri seskoku je naredil manjši poskok, a je bila težavnost premajhna. "Na petkovem treningu sem preizkusil težjo sestavo 16,100 točke, nekako je šlo, tako da sem celo malo kolebal, katero bi predstavil. A nisem še v pravi formi po poškodbi, zato sem se odločil za lažjo različico," je povedal najboljši slovenski telovadec.

"Danes bi po idealnem scenariju morda s to lažjo sestavo lahko prišel do tretjega mesta, bolj realno je bilo četrto. Nisem še v redu zdravstveno, tako da tudi še nisem v pravi formi. Škoda je, ker me bolečine v rami ravno toliko ovirajo, da ne morem dovolj hitro priti na želeno raven," je dejal izkušeni telovadec, ki ga težave s poškodbo rame spremljajo že vse od decembrskega evropskega prvenstva v Mersinu.

Če bi preveč počival, bi "razpadel"

Naslednja postojanka svetovnega pokala v olimpijski sezoni je Kairo, ki ga bodo Slovenci izpustili, nato pa se bodo od 10. do 13. junija že zbrali v Osijeku.

"Imam načrt, da se na Hrvaškem predstavim s težjo različico 16,100 točke, vendar časa ni veliko, slaba dva tedna. Vsaj poskusil bom dobro natrenirati. Počasi se sestavljam skupaj," je pojasnil Škofjeločan, katerega glavni cilj je, da bi lahko kariero sklenil jeseni na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Na Hrvaškem se bo predstavil s težjo različico. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na Hrvaškem se bo predstavil s težjo različico. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prva jesenska tekma po olimpijskem premoru bo svetovni izziv v domačem Kopru, tudi zaradi glavnega cilja, SP, Bertoncelj poudarja, da počitnic ne bo veliko. "Tako sem se odločil. Enostavno se mi zdi, da če bi preveč počival, bi 'razpadel'. Zdaj držim ramo v nekem ritmu, počasi napredujem, ampak gre."

Naslednja postojanka svetovnega pokala v olimpijski sezoni je Kairo, ki ga bodo Slovenci izpustili, nato pa se bodo od 10. do 13. junija že zbrali v Osijeku. Nato sledi olimpijski premor, septembra (2. - 5.) pa je na sporedu svetovni pokal v Kopru.

Sašo Bertoncelj
Sportal Bertoncelj s četrto oceno v finale, Kysselefova brez finala
Ne spreglejte