Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2014,
19.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Saša Golob gimnastika

Nedelja, 27. 4. 2014, 19.46

7 let, 12 mesecev

Saša Golob zaradi prestopa šesta v Osijeku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Saša Golob, edina slovenska finalistka danes na gimnastičnem svetovnem pokalu v Osijeku, je na parterju zasedla šesto mesto.

Golobova je prikazala lepo sestavo brez večjih napak, tri desetinke ji je sicer spet odnesel prestop, na koncu pa je prejela 12,725 točke. Zmagala je Švicarka Giulia Steingruber (13,400). Golobova, ki je na minulem svetovnem pokalu v Ljubljani na parterju prišla do prve zmage v karieri, skupno pa tretjih stopničk v svetovnem pokalu, je danes po besedah trenerke Ljudmile Korolenko dobro opravila svoj finalni nastop.

"Danes je bila Sašina vaja zelo artistična, prav lahkotna. V prvi diagonali je sicer spet naredila prestop, ki ji je odnesel tri desetinke točke, a sicer je zelo lepo telovadila. Tu je bila konkurenca zelo močna, tako da je šesto mesto za Sašo lep dosežek, saj v takšni konkurenci nima težine in akrobatike za stopničke. Zato pa je bila izvedba zelo lepa in jaz sem zelo zadovoljna," je svojo varovanko pohvalila Korolenkova.

Tudi telovadka Giba Šiške se je strinjala, da je bil današnji nastop dober, a bolj kot to jo je skrbelo, da je spet prestopila pri prvi diagonali. "Saj ne vem, kaj naj rečem? Ali bomo morali skrajšati zalet, morda spremeniti tehniko, ne vem? A kar naprej tekmicam poklanjati desetinke res nima smisla," je o prestopu povedala Golobova.

"Drugače je bila vaja zelo lepa. Zadnja akrobatika je bila povsem brez odbitka, zelo sem bila lahkotna, so mi po tekmi povedale sodnice, ki pa so imele za vse strog kriterij," je še povedala Ljubljančanka, ki bo s trenerko zdaj odpotovala v Čakovec na tridnevne priprave, saj v domovini nima ustreznega parterja za vadbo, 10. maja pa bosta z reprezentančno kolegico Tejo Belak že odpotovali na evropsko prvenstvo v Bolgarijo.

Slovenska reprezentanca je sicer na zadnji veliki tekmi pred majskim prvenstvom stare celine v Sofiji, svetovnem pokalu v Slavoniji, osvojila štiri finale. Že v soboto je Mitja Petkovšek na bradlji prvič po Mariboru 2012 spet ugnal vso konkurenco in slavil svojo 35. zmago v svetovnem pokalu, še tretjič je na stopničkah preskoka to sezono končala Teja Belak, ki je bila tretja, Sašo Bertoncelj pa je na konju z ročaji zasedel peto mesto.

Ne spreglejte