Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
3. 6. 2015,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sara Hutinski RC Cannes odbojka

Sreda, 3. 6. 2015, 12.20

8 let

Sara Hutinski okrepila dvakratne evropske prvakinje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska odbojkarica Sara Hutinski bo kot kaže po izjemno uspešno sezoni pri Venellesu stopila še dva koraka višje. Mariborčanka bo po novem nosila dres ekipe Cannes, serijskega francoskega prvaka.

Hutinskijeva, ki je vrsto let igrala za Novo KBM Branik, je svojo legionarsko popotovanje začela pred dvema letoma, ko je odšla na Češko v klub Prostejov, kjer še zdaj igra Sonja Borovinšek. V pretekli sezoni je igrala v Franciji in skupaj z reprezentančno kolegico Anjo Zdovc nosila veliko breme pri ekipi Venelles in z ne povsem konkurenčno ekipo sta zaigrali v četrtfinalu tako pokala kot državnega prvenstva.

Slovenska reprezentantka je v prvi sezoni v Franciji na 24 ligaških tekmah dosegla 264 točk in bila s 63 bloki četrta najuspešnejša blokerka lige. Še vedno mlado odbojkarico, ki lahko pri svojih komaj 23 letih še veliko napreduje, so si ogledovali tudi pri dvakratnih evropskih prvakinjah in jo na koncu tudi zvabili pod svoje okrilje. "Informacija popolnoma drži," nam je na kratko odgovorila Sara in nam prikimala.

Slovenska odbojkarica bo ob Azurni obali zamenjala dolgoletno kapetanko gruzijskih korenin Victorio Ravva, ki je po koncu te sezone pri 39 letih končala svojo bogato športno pot.

RC Cannes je daleč najmočnejša ženska ekipa v Franciji, saj ima kar 20 francoskih naslovov in 18 pokalnih. V domačih tekmovanjih je nedotakljiva že od leta 2002, ko so izgubile v finalu francoskega pokala.

Ima pa, kot že rečeno, tudi dva evropska naslova iz sezon 2001/02 in 2002/03, v finalu lige prvakov pa je Cannes zaigral tudi v sezoni 2005/06, nazadnje pa leta 2011/12, ko je za francoskega velikana igrala tudi Tina Lipicer Samec. V finalu zaključnega turnirja v Bakuju so odbojkarice Cannesa v finalu morale priznati premoč Fenerbahčeju.

Ne spreglejte