Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2013,
17.31

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mersin Lucija Polavder

Nedelja, 23. 6. 2013, 17.31

3 leta, 4 mesece

Sanjski dan v Mersinu: Polavderjeva in Ceraj zlata!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski judoisti so najboljše prihranili za konec. V Mersinu je dvakrat zadonela Zdravljica, na najvišjo stopničko sta se zavihtela Lucija Polavder in Matjaž Ceraj.

Pred zadnjim tekmovalnim dnem v judu je bil nabor slovenskih kolajn že zelo bogat, zdaj sta ga z zlatima odličjema oplemenitila še Lucija Polavder in Matjaž Ceraj. Če je Sedeju in Miloševićevi v soboto spodletelo na zadnji stopnički, tokrat zlata iz rok ni spustila Polavderjeva, ki je na tatami stopila prva. Branilka naslova iz Pescare izpred štirih let in prva nosilka na sredozemskih igrah v kategoriji nad 78 kilogramov se je do finala prebila z eno zmago, in sicer je z iponom premagala Alžirko Sonio Aselah. V boju za zlato se je srečala s Tunizijko Nihel Chikhrouhou, ki je bila na trenutke premalo aktivna, tako da si je prislužila tudi tri kartone, kar je po petih minutah prevesilo tehtnico na stran Lucije, ki se je veselila svojega drugega sredozemskega zlata.''Pri žrebu sem imela malo sreče, saj sem bila prvo borbo prosta. Proti prvi nasprotnici Alžirki, ki sem jo poznala že od prej, sem pričakovala težji boj. V finalu pa mi je nasproti stala tudi zelo znana nasprotnica, s katero sva se že velikokrat pomerili. Borba proti Tunizijki je, kot ste lahko videli, trajala celih pet minut, tako da so na koncu odločale kazni in da je bilo napeto do samega zaključka,'' je Polavderjeva, ki bo misli in telo po naporni sezoni spočila na počitnicah pri naših južnih sosedih, opisala pot do ubranitve naslova sredozemske prvakinje.

Dobro minuto za nastopom reprezentančne kolegice je Matjaža Ceraja v finalu nad 100 kilogramov čakal Francoz Jean-sebastien Bonvoisin, ki ga je 29-letnik po dopoldanskem programu opisal kot izjemno neugodnega nasprotnika, a se je na koncu za močnejšega tekmeca izkazal Slovenec in suvereno slavil z iponom. ''Moram reči, da sem res vesel. Francoza še nisem premagal, ker je zame res neugoden. Je namreč zelo majhen, zelo težek in ga je posledično težko vreči, kar me je skrbelo, saj lažje vržem večjega nasprotnika. Res sem zadovoljen s tem, kar sem prikazal, in upam, da se mi bo poklopilo na ostalih tekmah. Pa še Lucija je bila zlata, tako da je to res en sanjski dan,'' so bile prve besede Ceraja, ki je zlata še toliko bolj vesel, saj je v zadnjem času zaradi študijskih obveznosti manj treniral: ''Zadnje čase sem malo manj treniral in več časa namenil diplomi, saj zaključujem fakulteto, tako da nisem bil v 'polnem' treningu. Vesel sem bil že finala, v katerem pa me je poneslo. Počutil sem se spočito, počutil sem se res močnega, tako da sem finale obrnil v svojo korist in zmagal.''

Dokazali, da so judoistična velesila

Slovenski judoisti so pred odhodom v Mersin v šali dejali, da štartajo na 11 kolajn, in niso bili prav veliko oddaljeni od te številke. V domovino se vračajo z osmimi, od tega so tri zlate, štiri srebrne in ena bronasta. ''Moram reči, da smo punce in fantje sredozemske igre že od samega začetka vzeli zelo resno in dokazali, da smo velesila v judu. Vsekakor smo dobri, imeli smo tudi srečo, da se nam je poklopilo, a tudi sreča je potrebna. Na koncu je to botrovalo, da imamo osem kolajn in da se lahko res veseli vrnemo v Slovenijo,'' je Ceraj strnil misli še o odličnem ekipnem dosežku judoistov v Mersinu, o katerem so še dolgo po koncu zadnjih bojev razpravljali tuji novinarji in privrženci juda.

Ne spreglejte