Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2013,
19.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

državno prvenstvo bazen Anja Klinar

Sobota, 8. 6. 2013, 19.13

7 let, 12 mesecev

Sagmeistrovi dvoboj s Klinarjevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tretji dan absolutnega slovenskega prvenstva v plavanju je postregel z nekaj zelo izenačenimi boji v radovljiškem bazenu.

Med najlepšimi je bila tekma na 200 metrov prosto, kjer je Ravenčanka Mojca Sagmeister ugnala reprezentančno kolegico Anjo Klinar iz domačega kluba za dve desetinki sekunde. Sagmeistrova in Klinarjeva, lani članici slovenske bronaste štafete na EP v Debrecenu, sta veljali za prvi favoritinji tekme, kar sta upravičili tudi v bazenu. Odločitev je padla na zadnjih 50 metrih, kjer je mlada ravenska plavalka ugnala dotlej vodilno Klinarjevo, sicer specialistko za 200 m delfin in 400 m mešano.

"Z izidom sem zelo zadovoljna, saj sem za osebnim rekordom zaostala le dve stotinki sekunde. Tekmovati z Anjo pa je vedno težko, na zadnjih 50 metrih mi jo je uspelo prehiteti, kar je seveda pika na i. Prejšnji teden je ona ugnala mene, kako bo naslednjič, ne vem, a je bilo lepo tekmovati z njo," je po tekmi povedala Sagmeistrova, ki se pripravlja na sredozemske igre, njen glavni poletni cilj pa bo mladinsko svetovno prvenstvo.

Sagmeistrova je osvojila še bron na 50 m delfin in s štafeto Fužinarja na 4 x 200 m prosto. Klinarjeva je se je z Radovljico veselila štafetnega zlata in prvega mesta na 400 m mešano.

Podobno zanimiv je bil boj za tretje mesto, kjer je Belorusinja Oksana Dziamidzava ugnala radovljiško mladinko Tjašo Pintar za desetinko, a je bila tudi slednja zadovoljna z novim osebnim rekordom in bronom v slovenskem prvenstvu.

V ženski konkurenci je bil zelo izenačen tudi dvoboj med mlado plavalko Olimpije Izo Senčar in Ribničanko Lucijo Kous na 100 m hrbtno. Za 11 stotink je bila uspešnejša plavalka ljubljanskega kluba. Na 50 m delfin je zmago po pričakovanjih dosegla prva zvezdnica mitinga Belorusinja Aleksandra Herasimenja.

V moški konkurenci je radovljiški olimpijec Robi Žbogar zmagal na 100 m hrbtno in osvojil tudi slovenski naslov na 50 m delfin, kjer ga je ugnal Belorus Jahor Dudalev. Na 400 m mešano je slavil njegov rojak Jurij Suvorov, slovenski prvak je postal Triglavan Jan Karel Petrič, na 200 m prosto pa je bil najboljši še en Belorus, Jauhen Curkin, domač naslov pa je osvojil Olimpijin Miha Bernat, ki je bil ob koncu dneva tudi najboljši s štafeto Olimpije.

Ne spreglejte