Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2016,
16.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Teja Belak Tjaša Kysselef Rok Klavora Sašo Bertoncelj

Sobota, 14. 5. 2016, 16.21

6 let, 7 mesecev

Rok Klavora iz Varne z novim drugim mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenski telovadec Rok Klavora je na šestem svetovnem pokalu sezone v Varni v Bolgariji osvojil drugo mesto na parterju. Preostali slovenski finalisti so ostali brez mesta na zmagovalnih stopničkah, Tjaša Kysselef je bila četrta na preskoku, Sašo Bertoncelj šesti na konju z ročaji in Teja Belak osma na dvovišinski bradlji.

Klavora je bil drugi že v petkovih kvalifikacijah, srebro pa je letos osvojil četrtič. Ob tem ima še zmago iz Ljubljane ter osmo mesto iz Osijeka. Tokrat ga je premagal Ukrajinec Oleg Vernjajev z oceno 15,400, Klavora je dobil 15,233, tretji pa je bil Britanec Dominick Adam Cunningham s 15,000, sicer pa zmagovalec kvalifikacij.

"Samo en doskok je bil čist. Pri vsakem doskoku sem naredil napako za kakšno desetinko točke. Sem zadovoljen, naredil sem, kar sem načrtoval. Lepo se je izšlo. Zadovoljen sem, da sem pred evropskim prvenstvom pokazal, da lahko naredim vajo. V soboto imamo še pregledno tekmo na pokalu Slovenije, tam bom prikazal vajo z izhodiščno oceno 6,4. Pomembno mi je, da pridem skozi vajo, da mi ni težko. Malo sem bil skeptičen, ker me je prejšnji teden nekoliko bolela noga. Ampak sem odmislil, se psihično pripravil in mi je uspelo," je razložil Klavora, ki ga posebej veseli, da je v tej sezoni zelo konstanten.



Sašo Bertoncelj je prekinil niz štirih tekem z medaljo

Bertoncelj je s šestim mestom prekinil niz štirih tekem z medaljo, dvakrat je bil drugi in dvakrat tretji. Tokrat je prejel oceno 14,967. Še ene zmage se je veselil Vernjajev, ki je slavil z oceno 15,533. Srebrn je bil Hrvat Robert Seligman (15,300), bronast pa zmagovalec kvalifikacij Francoz Cyril Tommasone (15,300).

"Mogoče sem te dni tukaj malo slab. To ni izgovor," je povedal Sašo Bertoncelj. | Foto: "Mogoče sem te dni tukaj malo slab. To ni izgovor," je povedal Sašo Bertoncelj.

"Nimam kaj reči. Pokazal sem težjo vajo. Pri prvih dveh elementih sem naredil malenkostne napake. Konkurenca je bila izenačena, o stopničkah so odločale podrobnosti. Sem pa zadovoljen, ker sem se za drugi del vaje zbral in jo naredil 'tipi-topi'," meni Bertoncelj, ki se je strinjal z včerajšnjo opazko selektorja Sebastijana Piletiča, da ni naredil najboljše vaje: "Mogoče sem te dni tukaj malo slab. To ni izgovor. Sem zadovoljen glede na konkurenco. Zadovoljen sem, da sem prišel v finale. Danes je bilo veliko bolje kot včeraj. Lahko bi bile stopničke, tudi če niso, ni nič narobe. Vsakič ne morejo biti."

 

Še dve Slovenki v finalu. Kako jima je šlo?

Kysselefova je tako kot Klavora nastopila še v šestem finalu v sezoni, tokrat pa je ostala brez odra za zmagovalke. Bila je četrta z oceno 14,100. Zmagala je Švicarka Giulia Steingruber (14,800), druga je bila Vietnamka Phan Thi Ha Thanh (14,300), tretja pa Poljakinja Katarzyna Jurkowska-Kowalska (14,200).

Četrta slovenska finalistka Belakova je v Varni tekmovala le na dvovišinski bradlji, osvojila pa je končno osmo mesto (11,067), na tem je končala tudi kvalifikacije. Prva je bila Rusinja Darja Skripnik (15,067), druga je bila njena rojakinja Jevgenija Šelgunova (14,067), tretja pa Steingruberjeva (14,000).

V nedeljo finale čaka še Alena Dimica, ki je v petek kvalifikacije na drogu končal na prvem mestu.

Ne spreglejte