Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2013,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

plavanje

Nedelja, 27. 1. 2013, 20.19

8 let

Robi Žbogar zbirko dopolnil s šestim zlatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnji dan plavalnega DP v Kranju je Robi Žbogar iz Gorenjske banke Radovljice uresničil napoved in si na 100 delfin priplaval še šesti naslov in dodal srebro na 50 prosto,

Na 50 prosto je zmagal Velenjčan Žiga Cerkovnik, ob tem pa ne gre spregledati, da je bil dopoldan diskvalificiran prvi favorit ilirijan Anže Tavčar zaradi premika na startu. Popoldan je Tavčar nastopil izven konkurence in bil z 22,18 tudi najhitrejši v tej disciplini.

V moški konkurenci je Mariborčan Martin Bau po pričakovanjih zmagal še na 1500 prosto, gostitelji iz Kranja pa so se veselili zmage Roka Resmana na 200 prsno in štafete 4 x 100 mešano.

V ženski konkurenci je uspešno okrevanje po poškodbi napovedala Radovljičanka Anja Klinar z osebnim rekordom 1:00,03 na 100 delfin, osebna rekorda pa sta v tej disciplini dosegli tudi Velenjčanka Nastja Govejšek in Ravenčanka Mojca Sagmeister na drugem in tretjem mestu. Klinarjeva je zelo dobro nastopila še v hrbtnem slogu v mešani štafeti, kjer je dosegla enega svojih najboljših izidov. "Glede na vse zdravstvene težave, sem tukaj z dosežki res zadovoljna," je pokomentirala plavalka, ki je kljub rahlo otečenemu gležnju prav vsak dan stala na najvišji stopnici zmagovalnega odra.

Velenjska mladinka Nastja Govejšek je bila nepremagljiva na 50 prosto, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde na 200 prsno ter mladinska svetovna prvakinja Tjaša Oder iz Fužinarja na 1500 m prosto. Tudi v ženski štafeti so zmagale plavalke domačega Triglava.

"Prijetno presenečen sem bil tukaj nad nastopi Anžeta Tavčarja, navdušila sta tudi Martin Bau in Žiga Cerkovnik. Prihajajo torej mladi tekmovalci, za katere upam, da jim bo čim prej uspel preboj v člansko reprezentanco. Pri dekletih velikih sprememb ni. Morda je najbolj opazno, da se že uveljavljenim malo približuje Lucija Kous," je vtise o štiridnevnem tekmovanju strnil novi slovenski selektor Miha Potočnik in dodal: "Malo sem bil razočaran nad dejstvom, da so nekateri reprezentanti tukaj manjkali, saj je to vendarle drugo najpomembnejše tekmovanje doma."

Ne spreglejte