Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2014,
19.29

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Narodni dom ritmična gimnastika

Nedelja, 23. 11. 2014, 19.29

4 leta, 9 mesecev

Ritmičarke Narodnega doma spet ubranile pokalno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tekmovalke kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom iz Ljubljane so danes na ekipnem pokalu Slovenije slavile novo zmago.

To je za tekmovalke Narodnega doma, ki vadijo pod vodstvom trenerk Lene Jakubovske in Lene Salavjove, že osma zaporedna zmaga v absolutni kategoriji. Letos je absolutni pokal Slovenije potekal po nekoliko drugačnem sistemu kot prejšnja leta, tako da se je v ekipni zbir štelo več nastopov; članice so se predstavile s trakom, mladinke s kiji ter v skupinski sestavi z žogami, kadetinje z obročem, deklice s kolebnico in v skupinski sestavi ter mlajše deklice prav tako v skupinski sestavi. Skupno je tako ekipni pokal osvojil klub, ki je najboljši v različnih starostnih kategorijah, od najmlajše do članske.

Tudi letos je zmaga kljub kar nekaj napakam pripadla ritmičarkam Narodnega doma, v točkovni zbir za zmago pa so s svojimi atraktivnimi nastopi prispevale večkratna članska državna prvakinja Špela Kratochwill, mladinska prvakinja Aja Jerman, Aleksandra Podgoršek, Taja Karner, Anja Tomazin, Teja Leskovšek, Mia Dovč, Ajša Uhan, Živa Nose, Elena Racman, Tara Dragaš, Karina Gerkman Salavjova, Zara Karner, Zara Cerar ter Juna Belič Novak.

"Zadovoljni smo s puncami. Tekma je bila zelo težka, prvič smo nastopali po takšnem sistemu in težko je bilo hkrati za nastop pripravljati tolikšno število deklet, poleg tega niso imela dovolj prostora za vadbo. A ne glede na to smo z dekleti zadovoljni, saj so na eni zadnjih tekem zelo dolge in naporne sezone dala vse od sebe. Veseli nas, da smo še osmo leto zapored osvojili ekipni pokal Slovenije, kar je nov dokaz, da v klubu delamo dobro," je po tekmi dejala trenerka v Narodnem domu, Lena Salavjova, ki skupaj z Leno Jakubovsko vodi strokovno delo v tem ljubljanskem klubu.

Jakubovska je ta teden dobila še eno priznanje za dolgoletno dobro delo, saj je prejela nagrado Marjana Rožanca, najvišje priznanje na področju športa v Mestni občini Ljubljana. Rožančevo nagrado je prejela za izjemno delo daljšega časovnega obdobja tako na strokovnem kot organizacijskem področju.

Drugo mesto na ekipnem pokalu so osvojile ritmičarke Most, katerih prvo ime je bila članska reprezentantka Sara Kragulj, tretja pa je bila ekipa Šiške na čelu s še eno članico slovenske ekipe na minulem svetovnem prvenstvu v Izmirju, Monijo Čebašek.

Pokal Slovenije je bil zadnje domače tekmovanje v koledarskem letu. Pred zimskim premorom ritmičarke čakajo še nastopi na novoletnem pokalu Most, kjer organizatorji v začetku decembra tudi letos pričakujejo mednarodno zasedbo.

Ne spreglejte