Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
13.38

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka legionarji Alen Pajenk Alen Šket Mitja Gasparini Klemen Čebulj Miha Plot Tine Urnaut Matevž Kamnik Dejan Vinčić Jernej Potočnik Sonja Borovinšek Sara Hutinski Tina Lipicer Samec

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 13.38

3 leta, 8 mesecev

Razigrani Čebulj razžalostil Gasparinija, Alena v prvo neuspešna

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Alen Šket v Italiji in Alen Pajenk na Poljskem sta polfinale slabo začela. Odlično se je po krajšem premoru izkazal Klemen Čebulj, skozi šivankino uho pa se je v končnico uvrstil tudi Jernej Potočnik.

V Italiji že potekata polfinalna boja, v dresu Modene pa sodeluje tudi Alen Šket. Modena je prvo tekmo pri Macerati prepričljivo izgubila, slovenski korektor pa pri porazu ni imel veliko zraven. Na igrišču je preživel bore malo časa in dosegel točko. Za uvrstitev v finale potrebuje ekipa tri zmage, kar pomeni, da je časa za preobrat še veliko.

Prav tako je lov za uvrstitev v veliki finale neuspešno začel Alen Pajenk, ki je z Jastrzebskim z 2:3 klonil pred Belchatowom. Četo Bernarda Lorezna je pokopal predvsem argentinski sprejemalec Facundo Conte, ki je dosegel 22 točk, slovenski reprezentant pa jih je za poražence prispeval osem.

Treba je seveda omeniti tudi Turčijo, kjer prav tako že potekajo izločilni boji. Tine Urnaut in Matevž Kamnik sta v četrtfinalu premagala Galatasaray, Milli Maliye Piyango Dejana Vinčića pa je moral na odločilni tretji tekmi priznati premoč istanbulski ekipi Belediyesi in je tako izpadel iz boja za najvišja mesta. Vinko je bil odličen predvsem na prvi tekmi, ko je dosegel kar devet točk, kar je za podajalca izjemen izkupiček (v napadu je bil stoodstoten)

Hutinskijeva in Borovinškova v boj za češko krono

V Grčiji, kjer že vrsto let uspešno igra Jernej Potočnik, so odigrali zadnji krog rednega dela. Jerry je moral s Pamvochaiksom priznati premoč nekdanjemu delodajalcu PAOK s 2:3, a osvojena točka je bila dovolj, da so se odbojkarji Pamvochaikosa zadnji uvrstili med osem najboljših. Enako število točk kot ekipa slovenskega odbojkarja je imel tudi Panathinaikos, a je zaradi slabšega razmerja osvojenih in izgubljenih nizov potegnil krajšo.

Kaj pa predstavnice ženskega spola? Prejšnji teden smo poročali, da lahko ekipa Tine Lipicer Samec Pomi Casalmaggiore ob ugodnem razpletu zadnjih dveh krogov zasede celo tretje mesto na lestvici, a se to ni zgodilo. Pomi je moral na obeh zadnjih tekmah priznati premoč tekmecu in je padel na sedmo mesto, kar pred začetkom končnice ne vliva kakšnega posebnega optimizma. V četrtfinalu se bodo odbojkarice udarile z Coneglianom, ekipo, ki je bila poleg Piacenze daleč najboljša v dozdajšnjem poteku prvenstva.

"Čehinji" Sara Hutinski in Sonja Borovinšek, udarni blokerki Prostejova, sta se s sredino trejo zmago nad ekipo Kralovo Pole iz Brna uvrstili v veliki finale, kjer se bosta za naslov čeških prvakinj udarile z Olympom iz Prage. Finalna serija se bo začela to soboto, 12. aprila.

Ne spreglejte