Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2022,
17.24

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Matej Filip Pfeifer Nik Krebs Jaka Čas Nina Kostanjšek veslanje svetovno prvenstvo Rajko Hrvat

Četrtek, 22. 9. 2022, 17.24

1 leto, 7 mesecev

RAČICE, SVETOVNO PRVENSTVO V VESLANJU

Rajko Hrvat v petkov finale lahkih skifov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Rajko Hrvat | Rajko Hrvat se je na svetovnem prvenstvu v veslanju v Račicah na Češkem uvrstil v petkov finale. | Foto VZS

Rajko Hrvat se je na svetovnem prvenstvu v veslanju v Račicah na Češkem uvrstil v petkov finale.

Foto: VZS

Lahki skifist Rajko Hrvat se je na svetovnem prvenstvu v veslanju v Račicah na Češkem uvrstil v petkov finale med lahkimi skifisti. V svoji polfinalni skupini je bil tretji, za finale pa napoveduje boj za odličje.

V Hrvatovi polfinalni skupini sta pred tekmovalcem izolskega Arga tekmo končala Švicar Andri Struzina in Urugvajec Bruno Cetraro Berriolo. Še na 1500 metrih je prepričljivo vodil Hrvat, v finišu pa sta ga tekmeca prehitela za nekaj desetink. Iz druge skupine so se v finale prebili Grk Antonios Papakonstantinu, Italijan Gabriel Soares in Francoz Baptiste Savaete.

"Iz mojega vidika je bila tekma izpeljana perfektno. Na koncu sem imel tako dobro pozicijo, da ni bil potreben finiš in sem z močmi že varčeval za finale. Enostavno ni imelo smisla, da se borim za višjo pozicijo in upam, da sem tako nekaj pridobil za jutri," je po polfinalu za STA povedal Hrvat.

Jasni so tudi načrti za finale. "Zelo pomembno bo, komu bo uspela najboljša regeneracija. Nato bo treba iti v tekmo brezkompromisno že vse od začetka. Morda po kakovosti malce odstopa Grk, a v finalu nas je šest in računati je treba prav z vsemi. V finalu bo treba tudi verjeti vase in pokazati najboljšo tekmo."

Popoldan so nastopile še tri slovenske posadke. Skifistka Nina Kostanjšek je v tolažilnem polfinalu za uvrstitev v C ali D finale osvojila tretje mesto in se bo potegovala za uvrstitev od 13. do 18. mesta. V enakem tovrstnem polfinalu sta bila Jaka Čas in Nik Krebs v svoji skupini druga in se prav ko uvrstila v finale C, Matej Filip Pfeifer pa bo po četrtem mestu nastopal v finalu D.

Preberite še:

Rajko Hrvat
Sportal Pozitivna ocena le za Hrvata, preostale posadke za pričakovanji
Jaka Čas in Nik Krebs
Sportal Slovenci na Češkem največ upov polagajo na Hrvata
Ne spreglejte