Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 8. 2015,
20.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Trstenjak judo

Ponedeljek, 10. 8. 2015, 20.21

8 let

Predsednik verjame ne le v delno, ampak dolgoročno rešitev za Trstenjakovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V primeru vrhunske judoistke Tine Trstenjak so se odzvali tudi na Judo zvezi Slovenije, čeprav poudarjajo, da ne želijo medijskega obračunavanja.

Judoisti se pripravljajo na svetovno prvenstvo, med pripravami pa je Tina Trstenjak, vodilna na svetovni jakostni lestvici v kategoriji do 63 kilogramov, izvedela, da ne bo dobila obljubljene službe v Slovenski vojski. Njen trener Marjan Fabjan je takrat krivdo za nastali zaplet pripisal tudi Olimpijskemu komiteju Slovenije.

Nekaj dni zatem so pri OKS pojasnili, da spoštujejo in cenijo garaško delo vseh, ki se dnevno razdajajo za kar največje uspehe slovenskega športa, a da mora vse potekati po pravilih in zakonih, Trstenjakova pa za to zaposlitev ne izpolnjuje pogojev z ravnijo izobrazbe. Pri OKS so dodali, da so pripravili začasno rešitev, pri trajni pa bo morala sodelovati tudi judoistka.

Tekmovalka je postala žrtev obljub

Predsednik Judo zveze Darko Mušič je v pismu medijem zapisal, da polemike ne koristijo nikomur, še najmanj pa Trstenjakovi pri pripravi na veliko tekmovanje. Zato je v imenu zveze podal informacije, s katerimi želijo končati zgodbo.

"Tina Trstenjak je v zadnjih letih z delom in rezultati dokazala, da postaja ena najboljših športnic v Sloveniji, hkrati pa resna kandidatka za olimpijsko medaljo v Riu 2016. Zato je bila prioritetna želja Judo zveze Slovenije, da se čim prej uredi status naši najboljši športnici, čeprav formalno ne izpolnjuje vseh pogojev za zaposlitev v javni upravi. Tina se je odločila, da ji bo v športu uspelo, zato je temu cilju podredila prav vse. Tudi sama ni nikoli pritiskala na vodstvo Judo zveze Slovenije, naj uredi njen status, da bi se tako lahko v miru pripravljala na olimpijske igre. Čeprav si želi statusa, ki si ga zasluži, ni nikoli zaprosila zanj. To je naloga odgovornih v njenem klubu, naloga Judo zveze Slovenije in tudi naloga Olimpijskega komiteja Slovenije," je zapisal Mušič.

Dodal je, da je tekmovalka postala žrtev obljub, najhuje pa je, da ji je po uspešnem nastopu v Bakuju nekdo prehitro obljubil ureditev statusa. To je tudi glavni razlog za njeno razočaranje, stresen položaj in jezo njenega trenerja. Mušič je pri tem dodal, da razume, da se trener postavi na stran tekmovalke, vendar je treba odgovornim dati možnost, da opravijo svoje delo ali da popravijo svojo napako. Obračunavanje prek medijev in obnavljanje starih zamer ne vodi do rešitve, še meni Mušič.

Končal je z besedami, da upa, da se bodo vsi odgovorni zelo trudili, da uredijo njen status. "Vemo, da si tega iskreno želijo tako na Olimpijskem komiteju Slovenije kot še kje drugje v naši državi, ob tem pa se zavedamo, da mora biti rešitev v okviru zakonodaje in po pravilih stroke. Zakone in pravila pa pišemo mi, ljudje, zato tudi verjamemo, da se bo našla pot, ne samo le za začasno, ampak tudi za dolgoročno rešitev," je zapisal predsednik zveze.

Ne spreglejte