Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2013,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

1 DOL ACH Volley Nova KBM Branik Calcit Volleyball Panvita Pomgrad

Torek, 8. 10. 2013, 16.15

8 let

Pred začetkom DP: kdo lahko ogrozi ACH in Novo KBM?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna se začenja odbojkarsko državno prvenstvo. Z izjemo selitev igralcev veliko novosti v tekmovanju ne bo, nekaj pa vseeno.

Prav tako bo pri moških spremenjeno število ekip, ki bodo nastopile v prvem delu. Calcit Volleyball se je namreč odpovedal nastopu v srednjeevropski ligi, zato bo od začetka igral v državnem prvenstvu. Tako bo v uvodnem delu devet ekip, v vsakem krogu bo ena prosta. Pri ženskah bo tekmovanje začelo osem klubov, Nova KBM in Calcit Volleyball, ki bosta igrala v srednjeevropski ligi, se bosta priključila v drugem delu.

Glavna favorita bosta spet ACH Volley pri moških in Nova KBM Branik pri ženskah, branilca naslova ne bi smela imeti težjega dela, da bi uspehe iz zadnjih let ponovila. Medtem ko je pri ženskah sicer zelo spremenjeni in pomlajeni Calcit Volleyball glavni kandidat za drugo mesto, pa naj bi bil boj za uvrstitev v finale moškega prvenstva bolj izenačen.

Ne Calcit, ampak Panvita Pomgrad

Status favorita številka 2 v prvenstvu strokovnjaki pripisujejo murskosoboški Panviti Pomgradu. Sobočani niso dosti spremenili sestave, izgubili so sicer odličnega korektorja Milana Mijalkovića, ki ga bo zamenjal Aljoša Bogožalec, dodana vrednost lanski ekipi pa naj bi bil Bosanec Dejan Pelemiš, nekdanji igralec Uka Krope (ta je po lanski sezoni razpustila ekipo), ki ga na slovenskih igriščih zelo cenijo.

Višje kot prejšnja leta merijo tudi igralci Lunosa Maribora, varovanci Sebastijana Škorca so letos okrepljeni z reprezentantom in nekdanjim igralcem Calcita Janom Planincem. Kljub temu, da imajo slabšo ekipo kot lani, se v boju za vrh ne misli predati niti Calcit, marsikomu pa naj bi življenje zagrenila Šoštanj Topolšica. Primorska prvoligaša Salonit in Go Volley si želita priti predvsem v modro skupino, v boju za uvrstitev med najboljših šest naj bi bil še Astec Triglav, medtem ko naj bi se Fužinar Metal Ravne in Krka borila za obstanek.

Pri ženskah po kakovosti izstopajo Mariborčanke, Kamničanke, ki jih bo po novem vodil Gašper Ribič (zamenjal je Olega Gorbačova), naj bi jim bile za petami, druge ekipe pa so zelo izenačene, tako da je praktično nemogoče kaj napovedovati.

Ne spreglejte