Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
14.03

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alen Pajenk Tine Urnaut Mitja Gasparini Matija Pleško Jernej Potočnik Miha Plot Anja Zdovc Tina Lipicer Samec

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 14.03

3 leta, 9 mesecev

Potočnik tesno izgubil prvo polfinalno tekmo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvenstva v odbojkarskih ligah po Evropi se počasi končujejo. V Italiji in Franciji so na vrsti izločilni boji, v Grčiji pa že potekajo. Belgijske legionarje čaka še zadnji krog drugega dela.

V italijanski seriji je preteklo nedeljo potekal še zadnji krog. Zmage sta se veselila Alen Pajenk z Macerato in Matija Pleško z Ravenno. Ne prvi, ne drugi nista stopila na igralno površino. Pleško se z zadnjeuvrščeno Ravenno seli v drugo italijansko ligo A2, Pajenk pa je po rednem delu zasedel visoko drugo mesto.

Osvojeni točki Mitje Gasparinija in Tineta Urnauta sta bili dovolj, da sta se njuna kluba uvrstila v izločilne boje. Gasparini je pri tesnem porazu dosegel 19 točk, Urnaut pa točko manj na gostovanju pri Piacenzi.

V nekakšnem četrtfinalu 12 ekip se bodo slovenski legionarji merili z naslednjimi ekipami: Urnaut (San Guistino): Roma, Trentino Gasparini (Verona: Monza, Macerata Pajenk (Macerata): Verona, Monza

Le prvi iz štirih četrtfinalnih skupin se uvrsti v polfinale. Izločilni boji se začenjajo 7. aprila.

Odbojkarji v belgijski prvi državni ligi so opravili s predzadnjim krogom drugega dela. Po treh zaporednih porazih se je nove zmage veselil slovenski bloker Dragan Radović, ki je pri zmagoslavju v gosteh prispeval 9 točk. Do zmage je prišel tudi Miha Plot z Asse-Lennikom, ki je s 3:2 premagal Soleco Aljoše Urnauta. Slednji je pri poražencih dosegel 15 točk

V ligi za obstanek je Alen Đorđević Kamenik s svojim Puursom tesno izgubil pri Nieuwku in je zdaj v vse prej kot zavidljivem položaju, da obstane v prvi ligi. Đorđević, ki je dosegel 14 točk, se bo v zadnjem krogu meril z Guibertinom. Šteje le zmaga.

V Grčiji sta se v nedeljo že začeli polfinalni seriji. Na prvi tekmi polfinala je Pamvochaikos Jerneja Potočnika tesno izgubil na gostovanju pri favoriziranem Iraklisu. Potočnik je pri porazu dosegel 22 točk. V sredo še povratni obračun.

Konec rednega dela je tudi v prvi ženski francoski ligi. Ta je brez prave konkurence gladko pripadel evropskemu podprvaku Cannesu, katerega barve brani tudi izvrstna slovenska odbojkarica Tina Lipicer Samec. Cannes je v zadnjem krogu brez pomoči Lipicerjeve premagal Nantes. Istres Anje Zdovc je za slovo od sezone še enkrat več igrišče zapustil sklonjenih glav. Zdovčeva je na zadnji tekmi dosegla 14 točk.

Že v torek se bosta odigrala oba polfinala. Cannes se bo tam meril z Calaisom. Drugi polfinalni par je Mulhouse – Beziers.

Ne spreglejte