Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2019,
14.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Benjamin Savšek

Torek, 5. 2. 2019, 14.00

5 let, 2 meseca

Poškodba Benjamina Savška

Slovenec, ki je postal svetovni prvak, komaj čaka, da mu odstranijo šive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Benjamin Savšek | Benjamin Savšek v obdobju, ko njegovi tekmeci trenirajo, obiskuje terapije. | Foto Sportida

Benjamin Savšek v obdobju, ko njegovi tekmeci trenirajo, obiskuje terapije.

Foto: Sportida

Kanuist Benjamin Savšek, evropski in svetovni prvak v slalomu na divjih vodah, v zadnjih dneh veslo in kanu lahko opazuje le od daleč. Januarja si je namreč resno poškodoval koleno, zaradi česar je prestal operativni poseg, v teh dneh pa opravlja terapije v želji, da se čim prej znova vrne v čoln.

Medtem ko se večina njegovih reprezentančnih kolegov spušča po brzicah v Avstraliji ali Združenih arabskih emiratih, Benjamin Savšek obiskuje terapije. Januarja si je nesrečno poškodoval koleno in moral prestati artroskopijo.

"Strgal se mi je del meniskusa, ki ga je nato potegnilo v sklep. Opravili so artroskopijo, najmanj poškodovani del pa prišili nazaj. Zdaj moram počakati še deset dni, da mi odstranijo šive. Potem pa bom začel z obremenitvami kolena. Če ne bi bil kanuist, še ne bi bilo tako kritično. A v čolnu moram dobro skrčiti koleno. Trenutno izvajam vaje za krepitev in pa vaje za trup, saj drugega še ne smem. Očitno je šlo za staro poškodbo, a nisem vedel, da je bila tako resna. Zdaj se je strgalo. Že v preteklosti me je občasno zategnilo v kolenu, a sem ga potem razgibal in je bilo bolje," je pojasnil Savšek.

Prihodnji mesec načrtuje trening v Franciji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Prihodnji mesec načrtuje trening v Franciji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ker je moral načrtovane priprave v Al Ainu izpustiti, je nekoliko prilagodil marčevske načrte. Po odstranitvi šivov in ob uspešnih terapijah bi se ob optimističnem scenariju namreč v čoln lahko vrnil že ob koncu februarja. Marca tako načrtuje trening v francoskem Pauju, ki ga bo zaradi izpada treninga v januarju in februarju podaljšal.

Ne spreglejte