Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 5. 2015,
20.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić

Sobota, 23. 5. 2015, 20.49

7 let, 12 mesecev

Ponomarenko Janićeva na polkilometrski razdalji 11., na 200 m v finalu A

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na tekmi svetovnega pokala v Duisburgu osvojila 11. mesto na 500 metrov, potem ko je bila v finalu B druga.

Na svoji drugi tekmi v letošnji sezoni je parakajakaš Dejan Fabčič dosegel še drugo peto mesto. Isto uvrstitev je namreč zabeležil že na evropskem prvenstvu v Račicah. Po zmagi v kvalifikacijah, ki mu je prinesla neposredno uvrstitev v finale A na 200 metrov, je dobro veslal tudi v odločilni tekmi. Za progo je potreboval 52 sekund. Tako kot na evropskem prvenstvu je zmagal Avstrijec Markus Mendy Swoboda, drugi je bil Portoričan Eddie Montanez, tretji pa Italijan Federico Mancarella.

Blizu najboljšim je bila znova tudi povratnica na velika tekmovanja Špela Ponomarenko Janić, ki je tokrat v zelo močni konkurenci veslala v finalu B na 500 metrov. Tu je bila druga. Progo je preveslala v času, ki bi ji, če bi veslala v finalu A, prinesel osmo mesto.

Na isti razdalji je v Nemčiji nastopila tudi druga slovenska predstavnica Anja Osterman. Veslala je v finalu C, kjer je bila sedma, na koncu pa ji je to prineslo skupno 25. mesto. Najboljša tekmovalka na polkilometrski preizkušnji je bila Novozelandka Lisa Carrington, druga je bila Poljakinja Ewelina Wojnarowska, tretja pa Belorusinja Volha Kudženka.

Občutili močno konkurenco

Kako močna konkurenca se je zbrala v Duisburgu, sta občutila tudi oba slovenska kajakaša, ki sta nastopila na 1000-metrski razdalji. Simon Oven je svoj nastop končal že v kvalifikacijah, kjer je veslal skupaj s poznejšim zmagovalcem Maxom Hoffom, Jošt Zakrajšek pa je priveslal do finala C.

Ta je bil na sporedu danes, Zakrajšek pa je dosegel peti čas, z dobrima dvema sekundama zaostanka za zmagovalcem finala C Nemcem Tiborjem Gecsem. V končni razvrstitvi je to pomenilo 23. mesto. Za Maxom Hoffom, ki je pred domačimi gledalci priveslal do novega zlata, sta se uvrstila Čeh Josef Dostal in Danec Rene Holten Poulsen.

V popoldanskem delu tekmovanja so sledili še nastopi na 200 in 500 metrov. Znova je zelo dobro veslala Špela Ponomarenko Janić, ki je bila v svoji polfinalni skupini na 200 metrov druga s sekundo zaostanka za Poljakinjo Marto Walczykiewicz. Drugo mesto je najboljši slovenski šprinterki prineslo napredovanje v finale A, ki bo na sporedu v nedeljo ob 9.50.

Ostermanova v finalu B

Tudi Anja Osterman si je zagotovila nedeljski nastop, le da bo veslala v finalu B in se potegovala za razvrstitev od 10. do 18. mesta. V polfinalni skupini je bila šesta, zadnji nastop v Duisburgu pa jo čaka v nedeljo ob 14.40.

Pol ure za Ostermanovo bo v finalu C na 500 metrov veslal Ljubljančan Simon Oven, ki si je napredovanje zagotovil s sedmim časom svoje polfinalne skupine. Na tej razdalji je nastopil tudi Jošt Zakrajšek, ki je bil v kvalifikacijski skupini drugi, v polfinalni pa nato ciljno linijo prečkal kot osmi. Zakrajška sicer v nedeljo čaka nastop na 5000 metrov, kjer si obeta boljši nastop. Na najdaljši razdalji bo veslal tudi Simon Oven.

Ne spreglejte