Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
19. 3. 2012,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kajak kanu

Ponedeljek, 19. 3. 2012, 12.09

8 let

Pomembna bo le ena tekma

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poleg slalomistov so se letos v deželo 'tam spodaj' odpravili tudi mirnovodaši. In sicer sta tam glavnino priprav opravila dvojec Lovro Leban in Rok Kuk.

Lovro in Rok sta med sprinterji še edina, ki imata realne možnosti, da se uvrstita na olimpijado v Londonu. Potem ko se jima je na lanskem svetovnem prvenstvu za las izmuznil veliki finale in tako izgubila možnost za uvrstitev na OI, imata mlada Primorca še eno možnost. In sicer bo odločala predkvalfikacijska tekma v Poznanu, kjer se bo delila še zadnja evropska kvota. Naloga bo vse prej kot lahka, saj je zagotovilo za olimpijsko vstopnico le zmaga. Obstaja verjetnost, da bi lahko na olimpijado vodilo še drugo mesto, a fanta ne bosta ničesar prepuščala naključju.

Lovro in Rok sta se pred kratkim vrnila z nekaj mesečih priprav v Avstraliji, kjer sta trenirala skupaj z italijansko reprezentanco. Zadovoljstva nad pripravami ni mogel skrivati starejši član dvojca Lovro Leban. "Še zdaj sem navdušen nad pripravami. Če bi imel možnost, bi še za kakšen mesec podaljšal priprave, saj so bili pogoji tam izredno dobri. Naredili smo to, kar smo imeli v mislih in tudi nobenih poškodb ni bilo, kar je tudi zelo pomembno, saj te lahko katerakoli poškodba oddalji od čolna za mesec dni. Upam, da poškodb ne bo tudi v prihodnje, saj z delom, ki smo ga naredili do zdaj, pričakujem velik napredek," je uvodoma povedal Lovro, ki že komaj čaka prve primerjave z ostalimi tekmovalci, saj do pravih tekem sprinterji nimajo nobenih pravih primerjav. Ali gre tukaj za taktično skrivanje med konkurenti? "Niti ne. Mi za razliko od slalomistov nimamo nobenih pripravljalnih tekem. Tudi ne bi bilo realno že zdaj primerjati forme. Sprinterji imamo enostavno gradnjo forme skozi leto. Tričetrt leta delamo na bazi in potem v enem mesecu dvignemo formo na tekmovalno raven, tako da dejansko ne bi imelo smisla delati že zdaj nekih primerjav," pove glede pripravljalnih tekem dvakratni dobitnik srebrne medalje iz evropskih prvenstev pri mlajših članih, ki si predvsem želi , da bi bila z Rokom v čolnu kar najbolj usklajena."Komaj čakam prvi test, ki ga bomo verjetno izpeljali šele na zadnjih specialnih pripravah, da vidimo kje smo. Cilj na teh pripravah je, da dvignemo formo na najvišjo raven in v Poznanu pokažemo kaj zmoremo. Jaz upam, da bo dovolj. Lani so bili od naju boljši trije čolni, vendar razlike niso bile velike. Želim si, da bo letos z usklajenostjo in čolnom vse v redu, kajti lani smo imeli s tem kar nekaj težav in posledično je bilo potem prisotne tudi nekaj nervoze," še za konec pove Lovro, ki sta prav te dni z Rokom dobila nov čoln in že urejata nastavitve v njem.

Ne spreglejte