SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
podelitev nagrad najboljšim strelcem in strelkam

Živa Dvoršak osmič, Jože Čeper drugič najboljša v Sloveniji

0,01

termometer

Živa Dvoršak | Živa Dvoršak je osmič prejela laskavo priznanje v članski konkurenci. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Živa Dvoršak je osmič prejela laskavo priznanje v članski konkurenci. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Živa Dvoršak (Olimpija) in Jože Čeper (Dušan Poženel Rečica pri Laškem) sta najboljša strelca v letošnjem letu, v ekipni konkurenci pa je zmagalo Strelsko društvo Dušan Poženel. Strelska zveza Slovenije (SZS) je prireditev za najboljše tekmovalce in tekmovalke v vseh starostnih kategorijah priredila v Panonski vasi v Moravskih Toplicah.

Živa Dvoršak Sportal Slovenska strelka osma v finalu svetovnega pokala

Enaintridesetletna Dvoršak je osmič prejela laskavo priznanje v članski konkurenci, v svoji vitrini pa ima tudi štiri naslove iz mladinskih časov. V letošnji sezoni je v vrednotenju dosežkov zbrala 656 točk, za njo sta se uvrstili njeni reprezentančni kolegici Urška Kuharič (Kovinar Ormož) s 417,5 in Klavdija Jerovšek (Grosuplje) s 309 točkami.

Varovanka Polonce Sladič je v tej sezoni na svetovnem pokalu v Kairu osvojila zlato odličje na ekipni tekmi. Na sredozemskih igrah v Oranu je bila dvakrat bronasta, v finale se je uvrstila na evropskem prvenstvu v Hamarju in Wroclawu ter na tekmah svetovnega pokala v Kairu in Chagwonu.

Jože Čeper je drugič prejel priznanje za naj strelca leta v članski konkurenci. | Foto: Daniel Novakovič/STA Jože Čeper je drugič prejel priznanje za naj strelca leta v članski konkurenci. Foto: Daniel Novakovič/STA V moški konkurenci je največ točk zbral v letošnji sezoni zelo aktivni Čeper s 423 točkami. Za 25-letnim Primorcem, ki je drugič prejel laskavo priznanje, sta se uvrstila strelska veterana Robert Markoja (Štefan Kovač Turnišče) s 335 in Boštjan Maček (Štefan Kovač Murska Sobota) z 287 točkami.

Varovanec trenerja Andreja Brunška je v tej sezoni osvojil četrto mesto na svetovnem prvenstvu v Kairu ter prvo v finalu evropskega pokala v Lizboni, na državnem prvenstvu v Rečici pri Laškem pa tri naslove državnega prvaka na 25 metrov.

Absolutni rekorder po številu naslovov najboljšega strelca je še vedno aktivni nosilec treh olimpijskih odličij Rajmond Debevec, ki je kar 35-krat osvojil laskavo priznanje.

Živa Dvoršak Sportal Živa Dvoršak v finalu predsedniškega pokala Živa Dvoršak Sportal Slovenke daleč od finala

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin