Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 8. 2014,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tjaša Oder

Petek, 15. 8. 2014, 12.05

8 let

Po prijavah najvišje Dugonjić in Odrova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski plavalci so danes odpotovali proti Berlinu, kjer jih v ponedeljek čaka začetek tekmovanj v bazenskem delu letošnjega evropskega prvenstva v plavanju in vodnih športih.

Evropski prvak na 50 metrov prsno z zadnjega prvenstva v Debrecenu leta 2012 je v svoji paradni disciplini drugi za Britancem Adamom Peatyjem, na 100 metrov prsno pa je tretji za Peatyjem in še enim Britancem Rossom Murdochom. Med deseterico in s tem v boju za nastop med najboljšo osmerico je tudi Tjaša Oder, ki ima na 1.500 metrov prosto z dosežkom z državnega prvenstva v domačem bazenu na Ravnah prijavljen deseti dosežek.

V tokrat izjemno ostri konkurenci bo večina Slovencev merila na uvrstitve do 16. mesta, kamor se po prijavah uvršča Odrova še na 800 metrov prosto, v isti disciplini in na 1.500 metrov prosto je med šestnajsterico tudi njena klubska kolegica Gaja Natlačen. Le mesto za temi dosežki je radovljiška plavalka Anja Klinar na 200 metrov delfin, ki ji letos po poškodbi še manjka res vrhunski dosežek.

Skupna odprava šteje devet članov

A svoje načrte ima tudi sedmerica drugih slovenskih plavalcev, ki potujejo na EP. Presenečenja z najboljšimi letošnjimi dosežki pričakujejo sprinterja Koprčan Matjaž Markič in Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ob morebitnem novem državnem rekordu je temu na 50 metrov hrbtno blizu tudi Ava Schollmayer iz ljubljanske Ribe. Malce težje je izhodišče za Ilirijino Tanjo Šmid, Radovljičana Roberta Žbogarja in Špelo Perše ter Mariborčana Martina Baua, ki bodo za preboj med najboljših 16 morali prav tako krepko popraviti najboljše letošnje dosežke.

Slovenci prvenstvo začenjajo v ponedeljek, ko Dugonjića že čaka nastop na 100 metrov prsno, Žbogar na 50 metrov delfin, Schollmayerjeva na 200 metrov hrbtno in Bau na 400 metrov prosto pa bodo nastopili v ogrevanju za paradne discipline.

Ne spreglejte