Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Kauzer London Rio de Janeiro

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 12.30

8 let

Peter Kauzer: Vse je zanimalo samo, kako je z mojo poškodbo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski kajakaš se je na svetovnem prvenstvu v Londonu po prihodu v cilj tolkel po glavi, saj je takoj vedel, kje je zapravil medaljo, če ne celo zmago.

"Razočaran sem bil zaradi napake. Med vožnjo sem vedel, da sem dobro na poti … Tako kot v starih časih, ko je šlo kar samo od sebe," je uvodoma povedal dvakratni svetovni prvak, ki pri svojih napovedih in ciljih še vedno ostaja načelen. "Da, meril sem na medaljo. Zakaj ne? Sicer letos o tem ni bilo toliko govora, ker me ni nihče vprašal. Vse je zanimalo samo, kako je z mojo poškodbo," je dodal Hrastničan in se dotaknil svoje finalne vožnje.

Z eno nogo že v Rio de Janeiru

"Žal mi je malo zmanjkalo, potem ko sem v zadnjem delu proge naredil napako. Od zadnjih protitočnih vrat in do cilja sem izgubil tri sekunde. Brez te napake bi bil v igri za medaljo ali celo za zmago. Takšen je pač šport. Bila je zelo zahtevna proga, poleg vsega pa si potreboval nekaj malega sreče. Sicer pa sem z razpletom sezone zadovoljen. Pred sezono si nisem mislil, da bo šlo tako dobro. Peto mesto na evropskem prvenstvu in četrto na svetovnem prvenstvu – eno leto po hudi poškodbi ni tako slabo. Vendarle pa je medalja le medalja," je povedal Hrastničan, ki je po tem rezultatu z eno nogo že na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Sezona se še ni končala, on pa že komaj čaka

"Cilj je bil, da si priborimo kvoto za olimpijske igre, moja želja pa, da si priborim čim boljše izhodišče za interne izbirne tekme za olimpijske igre. Po četrtem mestu na svetovnem prvenstvu sem z eno nogo že na olimpijskih igrah. Pravzaprav že komaj čakam, da se začnem pripravljati na prihodnjo sezono, saj nimam nobenih težav s poškodbami."

Tekem za letos še ni konec, saj ga v soboto čaka državno prvenstvo, ki so ga morali zaradi previsokega vodostaja dvakrat prestaviti. Časa za počitek ne bo prav veliko, saj konec novembra že potujejo v Rio de Janeiro, ko bodo prvič veslali na olimpijski progi.

Pozimi ga skoraj nič ne bo doma

Kapsl, kot ga nekateri radi kličejo, si bo za prihodnjo sezono vzel nekaj več časa za priprave, spremenil pa bo tudi destinacijo, potem ko se je zadnjih nekaj let pripravljal v Emiratih, natančneje v Al Ainu. "Odločil sem se, da bom po vsej verjetnosti decembra za dva meseca in pol odpotoval v Avstralijo. O tem sem razmišljal že pred sezono, s seboj pa bom vzel tudi svojo ženo in hčerko. Zavedam se, da bo to nekoliko dražje, vendar se mi bo obrestovalo."

In zakaj se je tako odločil? "Že od nekdaj sem menil, da je za zimski trening najboljša Avstralija. Tamkajšnja proga je primernejša za to obdobje treninga. V Al Ainu je vse super, vendar je voda malo premočna, sploh za tako dolge priprave. Res je, da je v Emiratih cenovno bistveno bolj ugodno, vendar je prihodnje leto vložek zares velik – olimpijske igre," je še povedal 32-letni kajakaš, ki je do zdaj že dvakrat tekmoval na olimpijskih igrah, a vedno ostal brez tako želene medalje.

Ne spreglejte