Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 2. 2016,
13.18

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Avstralija Peter Kauzer

Petek, 5. 2. 2016, 13.18

8 let, 2 meseca

Peter Kauzer si je brez težav zagotovil polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
S kvalifikacijami kanuistov, kajakašev, dvojcev in kajakašic se je v Penrithu začelo odprto prvenstvo Avstralije v slalomu na divjih vodah.

Nastopili so tudi slovenski predstavniki, ki so na prvi tekmi v letošnji sezoni prišli do petih polfinalnih nastopov. Napredovali so Luka Božič v kanuju, kajakaši Peter Kauzer, Martin Albreht in Janoš Peterlin ter dvojec Božič – Taljat.

Peter Kauzer si je priveslal osmo mesto

Na tekmi, ki za večino tekmovalcev pomeni le dober trening, so nastopili predstavniki 23 držav, med njimi tudi naši reprezentanti. V konkurenci kajakašev se je Peter Kauzer uvrstil na osmo mesto in si s tem brez težav zagotovil napredovanje v polfinale. Tam bosta veslala tudi preostala slovenska kajakaša na štartu. Martin Albreht je bil v prvi kvalifikacijski vožnji 27., Janoš Peterlin pa je moral na progo še v drugo in bil v drugi vožnji tretji, kar je prav tako pomenilo napredovanje v nedeljski del tekmovanja. Najhitrejši je bil Avstralec Lucien Delfour, za katerega pa je bil nastop na tekmi zelo pomemben. Za razliko od preostalih tekmovalcev, ki se v Avstraliji trenutno mudijo na pripravah, se morajo domačini že izkazati z dobro formo, saj se potegujejo za mesta v avstralski reprezentanci, pa tudi za mesta v olimpijski ekipi. Za Delfourjem se je uvrstil Američan Michal Smolen, tretji pa je bil Italijan Zeno Ivaldi.

Med kanuisti uspešen le Luka Božič

Tudi med kanuisti so bili na štartu trije Slovenci. Polfinalni nastop si je z 18. časom kvalifikacij priveslal le Luka Božič. Žiga in Sašo Taljat sta v prvo naredila preveč napak. Mlajši Žiga je bil po prvi vožnji 35., Sašo pa z 52 kazenskimi sekundami 58. Izšlo se jima ni niti v drugi vožnji, kjer je Sašo nastop končal kot 16., Žiga pa kot 23. Najhitrejši čas je postavil Slovak Matej Benuš, nekaj manj kot sekundo je za njim zaostal Britanec Adam Burgess, tretji pa je bil Nemec Jan Benzien.

Taljatu in Božiču v prvi vožnji ni šlo vse po načrtih

Luka Božič in Sašo Taljat sta nastopila tudi med dvojci. Tekmovalca, ki sta se šele dobro znova usedla v skupni čoln, sta v prvi vožnji naredila napako, ki jima je prinesla 50 kazenskih sekund, tako da sta morala nastopiti še v drugi. Tu sta zanesljivo zmagala in se brez težav uvrstila v polfinale. Najboljšo prvo vožnjo med dvojci sta prikazala Nemca Behling in Becker, drugo in tretje mesto pa sta zasedli francoski posadki Klauss – Peche in Labarelle – Peschier.

Ne spreglejte