Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
11. 9. 2012,
7.12

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Denver Broncos Peyton Manning

Torek, 11. 9. 2012, 7.12

1 leto, 10 mesecev

Pet ekip prek 40 točk, izjemna vrnitev Peytona Manninga

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
San Francisco 49ers so dokazali, da so favoriti za Lombardijev pokal. Peyton Manning se je vrnil z odlično igro in zmago. Pet ekip je v uvodnem tednu lige NFL doseglo prek 40 točk.

Baltimore Ravens so v noči na torek postali peta ekipa, ki je v uvodnem tednu lige NFL dosegla več kot 40 točk. Cincinnati Bengals so premagali s 44:13. S tribun jih je podpiral olimpijski junak plavalec Michael Phelps. Še lani znani kot obrambna ekipa so se Ravens pokazali kot napadalno moštvo. Joe Flacco je podal za 299 jardov in dva "touchdowna", dva je pritekel Ray Rice. Na tekmi med divizijskima rivaloma, ki sta se lani oba uvrstila v končnico, je seveda svoje dodala tudi obramba Baltimora. Ed Reed je prestreženo žogo vrnil za "touchdown".

Novinec Robert Griffin III, spomladi drugi izbor na naboru, je debitiral z odliko. Podal je za dva "touchdowna" in 320 jardov. Še več: še lani povprečni Washington Redskins so s 40:32 premagali ene od favoritov za nastop na Super Bowlu, New Orleans Saints. In to v New Orleansu, kjer domači ne izgubljajo. Prvi izbor na zadnjem naboru Andrew Luck ni bil tako uspešen. Imel je 309 jardov, en "touchdown", a tudi tri prestrežene žoge. Indianapolis Colts so proti Chicago Bears izgubili 21:41. Zanimivo: zelo podobno statistiko je imel ob svojem debiju Peyton Manning.

Peyton se je po več kot desetletju igranja za Coltse presenil k Denver Broncos. Po letu neigranja zaradi operacija vratu se je postavljajo veliko vprašanje: ali bo še dobri stari Peyton, štirikratni MVP lige? Odgovor: je! Veteran je podal svoj 400. "touchdown", 253 jardov, bil zelo natančen in Broncos so eno najboljših obrambnih ekip, Pittsburgh Steelers, premagali z 31:19. "Seveda se počutim dobro. A to je bila šele prva tekma. Trdo sem garal, da sem se lahko vrnil. Marsikdo mi je pomagal, zato vsem hvala. To je res poseben dan," je dejal Manning.

Z zmago 30:22 nad Green Bay Packers so San Francisco 49ers dokazali, da res sodijo v najožji krog favoritov za naslov prvaka. Ne le obramba, tudi napad je bil odličen. Aaron Rodgers, lanski MVP, pa skoraj nemočen. Neprepričljivo so sezono začeli Philadelpia Eagles: Cleveland Brownse z zelo slabim novincem na mestu podajala Brandonom Weednom so premagali s 17:16. Izjemna vrnitev po rekonstrukciji kolena je po vsega osmih mesecih uspela tekaču Adrianu Petersonu. Z dvema "touchdownoma" je Minnesoti Vikings pomagal do zmage nad Jacksonville Jaguars (26:23 v podaljšku).

Z izjemnim napadom so do zmage prišli še podprvaki New England Patriots, Atlanta Falcons, pa tudi v predsezoni zelo slabi New York Jets. Slednji so med vsemi ekipami v prvem tednu celo dosegli največ točk. Buffalo Bills so padli 48:28. Mark Sanchez je igral odlično (266 jardov in trije "touchdowni"), Tim Tebow je bil v stranski vlogi. Že v sredo so branilci zmage na Super Bowlu, New York Giants, sezono začeli s porazom proti divizijim rivalom, Dallas Cowboys.

Ne spreglejte