SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paraolimpijske igre v Riu so druge najbolj gledane v zgodovini

0

termometer

Darko Đurić
Foto: Vid Ponikvar

Bojazen prirediteljev, da vstopnice za paraolimpijske igre v Riu de Janeiru ne bodo šle v promet, je bila povsem odveč. Do zdaj so igre po številu prodanih vstopnic povsem enakovredne olimpijskim, prodali so že 1,8 milijona vstopnic, kar pomeni, da so že zdaj postale druge najbolj gledane v zgodovini.

Pred Riom je le London, kjer so prodali 2,8 milijona vstopnic, na tretjem mestu je z 1,7 milijona prodanimi vstopnicami Peking.

Še pred kakšnim tednom pred začetkom iger pravega zanimanja za nakup vstopnic ni bilo, a bolj ko se je bližalo odprtje, bolj se je povečevala prodaja.

Cene od treh do 35 evrov

Veliko so k tem pripomogle nizke cene, ki se gibljejo od treh do 35 evrov. Samo preteklo soboto je bilo prodanih 167.675 vstopnic, kar je rekordna dnevna prodaja, tudi če upoštevamoo olimpijske igre. Med olimpijskimi igrami so namreč na rekordni dan prodali 157.300 vstopnic.

Vstopnice za olimpijski park že pošle

Prireditelji so tudi sporočili, da za prihodnji konec tedna vstopnic za tekmovanja, ki potekajo v olimpijskem parku, ni več na voljo.

"Zanimanje gledalcev je res ogromno. Poleg tekmovanj smo v olimpijskem parku pripravili številne druge prireditve. Pripravljamo zabave za otroke in njihove starše, vsak dan nas obišče tudi ena od šol sambe. Do konca iger pa obljubljamo še kakšno presenečenje," je dejal komunikacijski direktor Ria 2016 Mario Andrada.

francek goraz tisek veselka pevec rio Foto: Vid Ponikvar

Slovenske barve na paraolimpijskih igrah v Riu zastopa sedem Slovencev, dva, strelca Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek, pa sta že osvojila zlato oziroma srebrno olimpijsko medaljo. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin