Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2020,
19.19

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

11

Natisni članek

boks doping Virginia Fuchs

Sobota, 13. 6. 2020, 19.19

3 leta, 10 mesecev

Tudi to je šport

Olimpijka oproščena: za pozitiven dopinški test je bil kriv seks

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

11

Ameriška boksarka Virgina Fuchs je marca letos padla na dopinškem testu, a jo je Ameriška protidopinška agencija (Usada) po preiskavi primera oprostila kršenja protidopinških pravil. Razlog je precej nenavaden. Fuchsova ni uživala prepovedanih substanc, ta so v njeno telo prišla prek nezaščitenega spolnega odnosa z njenim fantom.

Dve prepovedani substanci sta prešli v telo 32-letne ameriške boksarke mušje kategorije pri spolnem odnosu s fantom, ki, kot kaže, uživa preparate, ki so na seznamu prepovedanih poživil. A Ginnyin fant ni vrhunski športnik in nima protidopinških kontrol, medtem ko njegovo dekle je, saj se poteguje za mesto v ameriški reprezentanci, ki se bo prihodnje leto v Tokiu borila za olimpijska odličja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First time at Red Rocks Amphitheater 🙌🏼 Amazing views. #AlisonWonderland

A post shared by Ginny Fuchs (@ginnyfuchsusa) on

Usada je po preiskavi nenavadnega primera sprejela zagovor Fuchsove in je ne bo kaznovala, saj ni "zavestno in z namenom pridobivanja nepoštene prednosti" uživala prepovedanih substanc, a bo vseeno uradno zabeleženo, da je boksarka kršila protidopinški postopek.

"Čeprav je bila spoznana za nedolžno, protidopinški kodeks od nas zahteva, da ta primer zabeležimo in tudi javno objavimo kot kršitev protidopinškega postopka. Menim, da tovrstni primeri, kot tudi nenamerne kontaminacije z uživanjem mesa in zdravil na recept, ne bi smeli veljati kot prekršek. Prizadevali si bomo, da je športnikom, ki niso poskusili goljufati in niso pridobili nobene nepoštene prednosti, v prihodnje prizaneseno, da ne bodo kaznovani in po nepotrebne izpostavljeni v javnosti," je za New York Post povedal direktor Usade Travis Tygart.

Z zaključkom primera je bila zadovoljna tudi boksarka iz Houstona: "Oddahnila sem si, ko je Usada v obširni preiskavi spoznala, da je moj primer izjemen in me oprostila ter mi dovolila vrnitev na tekmovanja. To je bila zame velika lekcija, zdaj pa sem spet popolnoma osredotočena na Tokio."

Preberite še:

Sportal Bodo Britanci prišli na svoj račun? "Fury in Joshua dogovorjena za dve borbi."
Sportal Česa takšnega pa še ne: brutalen nokavt v zadnji sekundi #video
Conor McGregor
Sportal Konec je: Conor McGregor napovedal slovo
Ne spreglejte