Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 9. 2021,
9.13

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Natisni članek

Anthony Joshua Oleksandr Usik

Nedelja, 26. 9. 2021, 9.13

2 leti, 7 mesecev

oleksander usik je novi svetovni prvak v težki kategoriji

Ukrajinec s prestola vrgel Joshuo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Anthony Joshua Oleksandr Usyk | Ukrajinec Oleksander Usik je novi svetovni prvak v težki kategoriji. | Foto Guliverimage

Ukrajinec Oleksander Usik je novi svetovni prvak v težki kategoriji.

Foto: Guliverimage

Ukrajinski boksar Oleksander Usik je novi svetovni prvak v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO.. Pred skoraj 65 tisoč gledalci arene Tottenhamovega stadiona je po izjemni predstavi s prestola vrgel Anthonyja Joshuo.

Usiku (19 zmag, 13 z nokavtom, brez poraza) so sodniki soglasno pripisali zmago. Proti domačemu junaku Joshui (24 zmag, 22 z nokavtom, 2 poraza) je po točkah slavil s 117:112, 116:112 in 115:113.

"To mi pomeni res veliko. Borba je potekala povsem tako, kot sem pričakoval. Bilo je nekaj trenutkov, ko je Anthony pritisnil, a nič posebnega," je po novi zmagi dejal 34-letni Ukrajinec, ki ostaja neporažen. Slavil je v vseh 19 dvobojih, 13 jih je dobil s knock-outom.

Oleksander Usik je združil pasove v kategorijah WBA, WBO in IBF. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Oleksander Usik je združil pasove v kategorijah WBA, WBO in IBF. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Usik je postal šele tretji boksar po Američanu Evanderju Holyfieldu in Britancu Davidu Hayu, ki je naslov svetovnega prvaka osvojil tako v kategoriji "cruiser" (med poltežko in težko) kot težki kategoriji.

Odšel brez besed

Ta poraz je Joshui prekrižal načrte o dvoboju z rojakom Tysonom Furyjem za združitev vseh pasov v verzijah IBF, WBA, WBC in WBO. Enaintridesetletnik, ki mu je Usik v 9. rundi zadal udarec v oko, po katerem ni več najbolje videl, je po porazu brez besed odšel v slačilnico, pozneje pa je na Twitter zapisal: "Ostanite pozitivni, čeprav se svet podira pred vami!"

Anthony Joshua Oleksandr Usyk | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tako Usik kot Joshua sta bila sicer olimpijska prvaka v Londonu 2012, takrat je Britanec zmagal v supertežki kategoriji, Ukrajinec pa v težki.

Ne spreglejte