Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2013,
21.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley Panvita Pomgrad

Sobota, 23. 3. 2013, 21.47

8 let

Odbojkarji Panvite spet zagrozili prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi polfinalni tekmi končnice 1. DOL Radenska Classic v Ljubljani premagali Panvito Pomgrad s 3:2 (21, -32, -23, 18, 15).

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi modre skupine v Murski Soboti že zagrozili prvakom, a po vodstvu z 2:0 izgubili, nihče pa ni pričakoval, da bi se lahko najboljši slovenski ekipi resno upirali še enkrat, še posebno ne v polfinalu končnice in to v Ljubljani. A zgodilo se je ravno to, še več, v Tivoliju, kjer ACH v državnem prvenstvu še ni izgubil, so bili še bližje senzaciji, saj so imeli v "tie breaku" zaključno žogo za zmago. Toda na koncu so se jim zatresle roke, tako da presenečenja ni bilo. Kljub temu pa so lahko varovanci Dejana Fujsa zelo zadovoljni s prikazanim, prav gotovo je bil tokratni obračun lepotica državnega prvenstva, to pa predvsem po njihovi zaslugi, saj so bili kakovostnim tekmecem, kot redko kdaj slovenska ekipa, povsem enakovredni. Razpoloženi so bili prav vsi, izstopal pa je korektor Milan Mijalković.

Da Fujs in njegovi varovanci v Ljubljano niso prišli na izlet, se je dalo hitro videti. Takoj so pritisnili s servisom, na začetku jim sicer ta ni stekel, tako da so kar nekaj točk poklonili, toda tudi ljubljanska ekipa, v katero se je vrnil libero Aleš Fabjan, še vedno pa je manjkal bloker Borislav Petrović, ni našla pravega ritma. Tako je bil izid v prvem nizu dolgo časa izenačen, prvo občutnejšo prednost pa so si domači priigrali po treh zaporednih napakah Prekmurcev, ko je bilo na semaforju 15:12. Ko so po asu Milana Rašića povedli z 21:16, je že kazalo, da bodo zanesljivo dobili niz, toda nato so po zaslugi slabega sprejema (zaradi njega je trener Luka Slabe Andreja Flajsa zamenjal z Danielom Lewisom) pet točk zapored dobili gostje in na 21. točki je bil izid poravnan. A bolj negotovo končnico je s svojimi servisi preprečil Gregor Ropret, z drugim asom v zadnjih štirih točkah je svoji ekipi tudi priboril vodstvo z 1:0.

Igra gostiteljev v prvem nizu ni bila nič posebnega, s tako pa so tudi nadaljevali. V drugem nizu so pred končnico prišli do treh točk prednosti - s tako razliko so nazadnje vodili pri rezultatu 21:18, a gostje so z odličnimi servisi spreobrnili izid v svojo korist, povedli so z 22:21 in 24:22. Pred tem, ko so priložnost ponudili še domačim, so zapravili tri zaključne žoge, toda pri zaključevanju le teh so bili neuspešni tudi Ljubljančani. Po izidu 32:32 pa je za točko najprej poskrbel kapetan Andrej Tot, nato je Alen Šket poslal žogo izven igrišča, tako da so se gostje lahko veselili izenačenja.

A to s strani Panvite še ni bilo vse. V tretjem nizu je bilo sicer videti, da so se domači razjezili, saj so po zaslugi servisa povedli s 7:2, toda Sobočani so jih začeli loviti. Najprej so se po bloku Uroša Pavlovića približali na 9:10, po pobegu Ljubljančanov (17:13), spet prišli do točke zaostanka, po zaostanku 19:23, po po servisih Blaža Ajleca in seriji blokov, v katerih je prednjačil Pavlović, dosegli šest točk zapored in povedli z 2:1.

Slabe je na klopi deloval nervozen, a je vseeno zmogel potezo, ki mu je najbrž rešila tekmo. Šketa je na mestu korektorja zamenjal Mory Sidibe, ki je bil v nadaljevanju nezaustavljiv. S svojo energijo in tudi svežino je bil najbolj zaslužen, da so Ljubljančani gladko dobili četrti niz, v "tie breaku" pa sam ni zmogel vsega, tako da je bil ta povsem izenačen. ACH je sicer prav po njegovi točki ušel na 11:8, toda po bloku gostov sta bili ekipi na 13. točki spet izenačeni. Sidibe je svoji ekipi priboril zaključno žogo, a nekaj trenutkov pozneje z napako ponudil priložnost za zmago tudi gostom. Jan Klobučar je izenačil, nato pa je Flisar storil napako pri podaji. Končni izid je z blokom postavil Rašić.

Ne spreglejte