Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
10.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Tine Urnaut

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 10.35

7 let, 12 mesecev

Odbojkarji na Slovaško brez kapetana in Kamnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v soboto končala sklop priprav na Rogli, v torek pa bodo odpotovali na Slovaško, kjer bodo z domačini v sredo in četrtek odigrali dve prijateljski tekmi.

Za najboljšimi slovenskimi odbojkarji je najtežji del priprav. V nadaljevanju priprav na septembrsko evropsko prvenstvo bo v ospredju tehnično-taktični del, začelo pa se bo tudi obdobje igranja prijateljskih tekem. Prve preizkušnje bodo Slabetovi izbranci imeli že sredi prihodnjega tedna, ko bodo gostovali v Tatrah na Slovaškem.

Luka Slabe je že objavil seznam potnikov na Slovaško, še pred tem pa je poudaril, da to nikakor še ne pomeni tudi dokončnega seznama za nastop na evropskem prvenstvu in da bodo imeli tudi tisti, ki ostajajo doma, enake možnosti za uvrstitev v izbrano vrsto, kot tisti, ki bodo v torek šli na Slovaško. Od igralcev, ki so igrali v prvem letošnjem reprezentančnem ciklusu, se pravi v kvalifikacijah za nastop na SP in v dodatnih kvalifikacijah za nastop na EP proti Hrvaški, bodo doma ostali kapetan reprezentance Tine Urnaut, Matevž Kamnik, Matej Vidič in Jan Brulec, ki jih bodo zamenjali Jan Planinc, Jernej Potočnik in Dane Mijatovič. V Tatre bosta potovala tudi Jani Kovačič in Danijel Koncilja, ki sta bila na že omenjenem reprezentančnem ciklusu ves čas z reprezentanco, vendar nista igrala na niti eni tekmi.

''Na Slovaško ne bo šel Tine Urnaut, ki ima lažje poškodovano sprednjo stegensko mišico, zato bo bolj ali manj normalno treniral v Mariboru. Doma ostajata tudi Kamnik in Vidič, saj menimo, da bosta pripravljalni tekmi na Slovaškem pokazali, iz kakšnega testa sta Mijatovič in Koncilja. Verjetno se bomo na podlagi teh dveh tekem odločili, kateri bo tisti četrti bloker, ki bo kandidiral za nastop na EP," je svojo odločitev pojasnil Slabe, ki mu bo na Slovaškem pri delu pomagal Gašper Ribič, medtem ko bo Matjaž Hafner s preostalo osmerico reprezentantov ostal v Mariboru. Njim se bodo pridružili še igralci ACH Volleyja, skupaj pa bodo opravili nekaj treningov ter odigrali tudi trening tekme z reprezentancama Kameruna in Katarja ter rusko ekipo Ufa Ural.

Ne spreglejte