Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
13.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Damir Dugonjić Katar

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 13.40

7 let, 12 mesecev

Ob Dugonjiću za popoldanski program potrebna presenečenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalci so v Katarju opravili prve treninge in v ponedeljek preizkusili tekmovalni bazen. Po pregledu prijav se je potrdila napoved, da je v boju za najvišja mesta le Dugonjić.

"To je plavanje, tukaj ni presenečenj," je ob ogledu prijav po posameznih še enkrat potrdil slovenski selektor Miha Potočnik. Te so razkrile, da udeležba na prvenstvu ni rekordna le po številu prijavljenih držav in posameznikov, gre za 1.100 športnikov iz 171 držav, najbrž bo rekordna tudi sama kakovost tekmovanja.

Med Slovenci je med najboljšimi in v igri za medaljo Damir Dugonjić, ki pa bo imel v obeh krajših disciplinah prsnega sloga izredno konkurenco, saj so na štartni listi tudi Brazilec Felipe Silva, Japonec Jusihiro Koseki, Madžar , svetovni rekorder, Južnoafričan Cameron van der Burgh, ta je del slovenske odprave na prvem srečanju tudi osebno pozdravil, Nemec Marco Koch, Italijan Fabio Scozzili in preostali tekmeci, s katerimi se je na največjih tekmah sveta spopadal v zadnjih sezonah.

Za uvrstitev med najboljših 16 lahko z dosežki blizu državnih rekordov kandidirata tudi Tjaša Vozel in Nastja Govejšek, zelo težko delo pa se bo v popoldanski program uvrstiti preostalim.

Robert Žbogar, Martin Bau, Nastja Govejšek in Anja Klinar nastopajo v daljših disciplinah, kjer polfinala ni, v popoldanski finale in s tem tudi v boj za denarne nagrade pa se uvrsti le najboljša osmerica.

Klinarjeva še vedno na antibiotikih

V posebej težkem položaju je Klinarjeva, ki še ni okrevala po bolezni in je v Dohi še na antibiotikih, zato v prvih nastopih na 200 metrov delfin in 400 metrov mešano ne gre pričakovati presežka.

"Zdravstveno stanje pri tekmovalcih je z izjemo Klinarjeve dobro, resnejša težava pa so klimatizirani prostori na vsakem koraku, ki lahko pripeljejo do kakšnega prehlada," še opozarja Potočnik. Za kakšen prehlad je nevarno tudi deževno vreme, saj je po celem letu suše prav v teh dneh v Katarju padal dež, ki so ga domačini še kako veseli, za udeležence SP v puščavi Arabskega polotoka pa je vendarle pravo presenečenje.

V ponedeljek in torek plavalce čaka še priprava na SP. "Tukaj se zdaj navajamo na katarski čas, obenem pa se moramo v teh dneh po dolgi poti malo spočiti in spoznati s tekmovalnimi pogoji. Za zdaj je vse, kot je treba. Nastanitev in hrana sta dobri, bazen je vrhunski in vsi pogoji so na zelo visoki ravni," še pravi Potočnik.

Zdaj v slovenskem taboru po tihem pričakujejo še manjšo slovensko pomoč s tribun, saj je v Katarju trenutno aktivnih kar kakšnih 15 slovenskih športnih delavcev.

Ne spreglejte