Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2020,
15.56

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

karate Karate zveza Slovenije Tjaša Ristić

Petek, 21. 2. 2020, 15.56

4 leta, 2 meseca

Tjaša Ristić spet najboljša

Novo priznanje za odlično mlado slovensko karateistko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Tjaša Ristić Karate | Dobitnica naziva že dolgo trenira pod okriljem Karate kluba Kranj. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Dobitnica naziva že dolgo trenira pod okriljem Karate kluba Kranj.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nedavno se je v Thermani Laško odvila tradicionalna podelitev priznanj za izjemne dosežke mladih karateistov Naj karateist 2019, na kateri je prestižni naslov znova osvojila Tjaša Ristić. 

Predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin je v uvodnem nagovoru za častne goste razglasil prav vse karateiste, tem je bil svečani večer tudi namenjen. Povedal je, da je bilo v preteklem letu nanizanih kar nekaj rezultatov, ki so bili zelo dobri in vrhunski.

Tomaž Deberšek (predsednik tekmovalne komisije), Štefka Golač (KK Seki sv. Jernej), Drago Ristič (KK Kranj), Miha Kovačič (KK Trbovlje) in Borut Strojin (predsednik KZS). | Foto: KaratezvezeSlovenije Tomaž Deberšek (predsednik tekmovalne komisije), Štefka Golač (KK Seki sv. Jernej), Drago Ristič (KK Kranj), Miha Kovačič (KK Trbovlje) in Borut Strojin (predsednik KZS). Foto: KaratezvezeSlovenije

''Današnje nagrade bodo podeljene naj karateistom in klubom, kar nekaj pa je rezultatov, ki so izstopali. Vseh seveda ne morem našteti, vendar vsi dobro veste, za koga gre in koliko je teh, ki se za uspehe trudijo vsak dan,'' je dodal Strojin.

Dvakratna dobitnica srebrne medalje

S svojimi dosežki sta izstopala Tjaša Ristić in Stefan Joksimović. | Foto: Karate zveza Slovenije S svojimi dosežki sta izstopala Tjaša Ristić in Stefan Joksimović. Foto: Karate zveza Slovenije Prestižni naziv naj karateist 2019 je osvojila naša najuspešnejša karateistka Tjaša Ristić, ki je osvojila drugo mesto na evropskem prvenstvu v Guadalajari v Španiji ter prav tako drugo mesto na Evropskih igrah v Minsku.

Ristićeva že dolgo trenira pod okriljem Karate kluba Kranj, ki je pridobil naziv najuspešnejšega kluba v preteklem letu. Med člani je izstopal izjemno uspešen karateist Stefan Joksimović iz Karate kluba Žalec.

Strojin je med drugim razkril, da je ministrstvo za šport Karate zvezi Slovenije dodelilo tri pogodbe za zaposlitev trenerjev, ki začnejo veljati marca.

Tako bodo na tem področju v Sloveniji prvič zaposleni profesionalni trenerji z ustrezno izobrazbo. S to novostjo se bodo prilagajali sistemu treninga, v prihodnosti pa načrtujejo tri regionalne centre za treniranje karateja na najvišji mogoči ravni.

Tjaša Ristič karate - T
Sportal Tjaša Ristić je karateistka leta 2018
Karate splošna
Sportal Šok po neuvrstitvi v program Pariza 2024: bo karate le olimpijski utrinek?
Tjaša Ristič
Sportal Olimpijske sanje karateistke, ki je začela trenirati že v plenicah. Dobesedno. #video
Ne spreglejte