Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2012,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volleyball

Torek, 27. 3. 2012, 21.12

8 let

Nova KBM Branik korak do naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarice Nove KBM Branika so v drugi tekmi finala 1. DOL Radenska Naturelle v Kamniku premagale domači Calcit Volleyball s 3:2 in povedle z 2:0 v zmagah.

Mariborčanke z zanesljivimi koraki hitijo k svojemu 11. naslovu in že tretji lovoriki letos. V drugi tekmi finala so imele z borbenimi Kamničankami precej težav, čeprav so bile boljše v vseh elementih igre, predvsem pa so bile zanesljivejše pri sprejemu, kar je še naprej rakava rana kamniške ekipe. Gostje bi lahko tekmo rešile tudi že prej, a so v končnici drugega niza močno popustile in dovolile, da so se varovanke Olega Gorbačova vrnile v igro. Na koncu je tako kot v finalu pokala na začetku leta odločal "tie break", v katerem so varovanke Bruna Najdiča dokazale, da so kakovostnejše od tekmic.

Že na samem začetku se je dalo predvideti, kje bodo težave domače ekipe. Takoj je začel šepati sprejem, domači libero Lea Urbančič ni zdržala pritiskov s servisi mariborske ekipe. Ta je po zaslugi Aleksandre Milosavljević in Monike Potokar že na začetku dosegla dva asa, čeprav jim je na drugi strani hitro vrnila Petra Kramolc, pa so bile težave domačih pri sprejemu in posledično pri realizaciji napadov le prevelike, da bi lahko upale na prvi niz. Po izenačenju na 7:7 so gostje dosegle šest zaporednih točk, razliko pa držale do konca niza, čeprav je domači trener poskušal s številnimi menjavami spremeniti potek tekme.

Štajerke so bile na dobri poti, da dobijo tudi drugi niz. Vodile so z 20:15 in 22:18, toda nato se jim je ustavilo. Nervoza organizatorke igre Milosavljevićeve ob sumljivi sodniški odločitvi se je prenesla na soigralke, domačemu trenerju pa se je tudi obrestovala menjava libera - namesto Urbančičeve je v igro vstopila Ana Katarina Hribar. Kamničanke so z delnim izidom 6:0 povedle s 24:22, nekaj trenutkov zatem pa jim je delo olajšala še Potokarjeva, ki je s servisom poslala žogo izven igrišča.

Trenutke dobre igre so Kamničanke prenesle tudi v tretji niz (na mestu libera ga je spet začela Urbančičeva), a le do prvega tehničnega odmora, pri katerem so vodile z 8:5, nato pa so se spet začele težave s sprejemom, servis je malokrat zadel cilj, zbudil pa se je tudi mariborski blok in ekspresno je bilo na semaforju 11:18. Že končnica tretjega niza, ki so ga gostiteljice izgubile z 19:25, pa je napovedovala, da domače še niso rekle zadnje besede. V četrtem nizu jim je uspevalo prav vse, ob standardno zanesljivi Kramolčevi se je povsem razigrala še Tjaša Turnšek. Ob drugem tehničnem odmoru so vodile s 16:6, do petega niza pa so prišle brez kakršnih koli težav.

Toda začetek "tie breaka" je bil za domače usoden. Po dveh napah Kramolčeve in točki zelo razpoložene Sare Hutinski so branilke naslova povedle s 4:0, ob tehničnem odmoru vodile z 8:2, nato pa tekmo mirno pripeljale do konca.

Ne spreglejte