Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
28. 10. 2014,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Klobučar ACH Volley odbojka poškodba

Torek, 28. 10. 2014, 21.00

8 let

Niso še našli izvora skrivnostnih bolečin

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski državni prvak ACH Volley, ki je sicer odlično odprl sezono, že od začetka sezone ne more računati na poškodovanega reprezentanta Jana Klobučarja.

Klobučar je bil ob koncu lanske sezone eden najzaslužnejših, da je ACH Volley ubranil naslov državnega prvaka, tudi v letošnjem poletju je v reprezentanci pokazal nekaj odličnih iger. Ko pa so se z ACH Volleyjem začeli pripravljati na novo sezono, so se pojavile težave v desni roki, ki jim še niso prišli do dna.

"Vedno, ko začnem fizično aktivnost, začutim bolečine v desnem ramenu, no, ne samo v ramenu, pač pa kar v celi roki. Obolela roka je tudi hladnejša od druge," ja za uvod povedal Jan Klobučar in potrdil, da so zdravniki sumili na težave s hrbtenico ali ukleščen živec. "Šel sem že na veliko preiskav, tudi MRI vratnih vretenc, saj so zdravniki sumili na možnost ukleščenega živca, a izvidi so pokazali, da ni nič narobe. Vse je tako, kot mora biti, mene pa vseeno boli."

Ostaja optimist

Čeprav se za zdaj še ne ve, kako bodo rešili težave, je Jan zelo optimističen in tudi prepričan, da bo kmalu lahko pomagal soigralcem. "Nismo še izčrpali vseh možnosti. Obstajajo še preiskave, ki jih načrtujemo narediti zelo kmalu. Upam in želim si, da pridemo stvari čim prej do dna in da znova začnem normalno trenirati in igrati za ACH Volley. To je to, kar lahko povem, ko izvem kaj več, verjemite, da bom sam najbolj vesel."

Pozdravil prihod Avstralca

Klub ni čakal na Janovo okrevanje in pred tednom dni podpisal pogodbo še s tretjim tujcem. Po ameriškem korektorju Ericu Mochalskemu in kamerunskem blokerju Semu Dolegombaiju so se dogovorili tudi z avstralskim sprejemalcem Nathanom Robertsom. Klobučarja konkurenca na njegovem igralnem mestu ne skrbi. "Konkurenca je vedno dobrodošla. To sem vedno jemal kot nekaj pozitivnega in ne kot zlo. Nathan je odličen igralec in super oseba, ki bo lahko klubu s svojimi izkušnjami veliko pripomogel."

ACH začel s štirimi zdravimi sprejemalci

Ob težavah Klobučarja sta sprejemalsko linijo ACH Volleyja do zdaj uspešno branila izkušena Andrej Flajs in Matija Pleško, ves čas je bil zraven tudi mladi Bine Slovnik, avstralski sprejemalec pa bo dopolnil zdravo četverico, ki je skoraj nujna za normalno delovanje ekipe. Če ne drugega, zaradi kakovosti treninga.

Prvi pravi test bo Berlin

ACH Volley je do zdaj v sezoni državnega prvenstva nanizal osem zmag, ob tem oddal le tri nize, po zmagi nad Triglavom pa je z eno nogo tudi že uvrščen v četrtfinale pokala, kjer so lani ostali toliko dolžni. Kljub vsem uspehom oranžne zmaje čez teden dni čaka pravi test, ko se bodo v prvem krogu lige prvakov v gosteh pomerili z nemškim prvakom Berlinom.

Ne spreglejte