Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
5. 10. 2018,
20.35

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

1

Natisni članek

UFC UFC 229 Habib Nurmagomedov Conor McGregor

Petek, 5. 10. 2018, 20.35

5 let, 6 mesecev

Tehtanje: Habib Nurmagomedov in Conor McGregor

Dvoboj s čustvenim ozadjem: Hvala, ker si ostal na avtobusu #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

1

Conor Mcgregor | Za dvoboj je noro zanimanje. Po tem dvoboju bo Irec, vsaj tako pravi, ne glede na razplet dobil blizu 50 milijonov ameriških dolarjev, kar je za UFC nepredstavljiva vsota denarja. | Foto Getty Images

Za dvoboj je noro zanimanje. Po tem dvoboju bo Irec, vsaj tako pravi, ne glede na razplet dobil blizu 50 milijonov ameriških dolarjev, kar je za UFC nepredstavljiva vsota denarja.

Foto: Getty Images

V soboto se bo v Las Vegasu ustavil čas. Na dogodku UFC 229 se bosta v glavni borbi večera za naslov svetovnega UFC-prvaka v lahki kategoriji udarila neporaženi Dagestanec Habib Nurmagomedov in trenutna največja zvezda borilnega športa, Irec Conor McGregor. Oba sta uspešno prestala tehtanje, dvoboj je tudi uradno potrjen!

Irski superzvezdnik, ki je začel na dnu in je zdaj multimilijonar, se po nekaj manj kot dveh letih vrača v kletko, kjer se bo takoj udaril za naslov, ki so mu ga zaradi neaktivnosti odvzeli.

Irski borec je po zmagi nad Američanom Eddiejem Alvarezom novembra 2016 postal prvi v UFC, ki je bil istočasno lastnik pasu v peresni in lahki kategoriji, a ker ni branil ne enega ne drugega, so mu odvzeli oba.

Po zmagi na distanco, po petih rundah nad Američanom Alom Iaquinto, je svojega končno dobil Habib Nurmanogmedov, ta do zdaj med profesionalci še ni izgubil borbe. Dobil je vseh svojih 26 dvobojev, razmerje zmag in porazov pa ima tudi v UFC 10:0. Mcgregor ima v UFC 9:1. Izgubil je le prvi dvoboj v velterski kategoriji proti Natu Diazu

Dvoboj, ki ga bodo gledali tudi tisti, ki sploh ne vedo, kaj je to UFC:

''Moral me bo ubiti za zmago"

Habib Nurmagomedov je bil vidno jezen zaradi zamude Irca. | Foto: Getty Images Habib Nurmagomedov je bil vidno jezen zaradi zamude Irca. Foto: Getty Images ''V prvi rundi bom moral biti predviden, saj se zna premakniti ob pravem trenutku, a ga bom utrujal s svojo rokoborbo, ko bo utrujen, se bo predal. Tako kot vedno. Moral me bo ubiti, da me bo premagal, sam se ne bom predal, o tem sem prepričan,'' napoveduje lahko borbo 30-letni borec iz Mahačkale. Ta je četrtkovo novinarsko konferenco začel sam, saj je Irec nanjo zamudil več kot 20 minut.

Vse skupaj je ruskega orla zelo užalilo, čeprav tega ni želel pokazati: ''Imam urnik. Moram izgubiti težo. Nikogar ne bom čakal, ni mi treba. Misliti moram nase,'' je dejal in potezo Irca označil za zelo nespoštljivo.

Irec spet zamudil na novinarsko konferenco

A če dobro poznamo McGregorja, za zamudo ni bil kriv promet, kot je dejal, temveč zgolj taktika, kako nasprotnika še bolj spraviti ob živce. To mu je tudi uspelo. ''Ne vem, kje je, a prepričan sem, da ni povedal nič pametnega. Že zadnjič ni povedal nič. Vse skupaj le kaže na to, da noče biti zraven mene, a zdaj je prepozno. Njegova naloga je, da ujame težo. Naj se zapre v savno in opravi nalogo,'' je po veliki zamudi besedo dobil tudi Irec. Ta je že večkrat poudaril, da pričakuje zmago že po prvi rundi. In to s čistim nokavtom.

Irski magnet za denar se je v času svojega pavziranja od UFC v boksarskem dvoboju udaril s Floydom Mayweatherjem. Gladko je izgubil, a tudi zaslužil 100 milijonov ameriških dolarjev. | Foto: Reuters Irski magnet za denar se je v času svojega pavziranja od UFC v boksarskem dvoboju udaril s Floydom Mayweatherjem. Gladko je izgubil, a tudi zaslužil 100 milijonov ameriških dolarjev. Foto: Reuters

''Ko ga bom zadel, se bo prestrašil in postal šibek. Pričakujem paniko. Od mene ne pričakujte čakanja, napadel bom od vsega začetka in poskrbel, da se mu iz nosa v trenutku ulila kri,'' je še dodal.

Dvoboj bo vsaj po številkah in denarju, ki bo v igri, daleč največji v vsej zgodovini UFC. Predsednik te organizacije Dana White je prepričan, da bodo prodali več kot dva milijona ogledov, kar so številke, ki se lahko primerjajo tudi z največjimi boksarskimi dvoboji. 

Kdo bo zmagal?

  • Conor McGregor
    45,45 %
    145 glasov
  • Habib Nurmagomedov
    54,55 %
    174 glasov
Oddanih 319 glasov

Dvoboj z ozadjem

Za oba borca bo to več kot lovljenje pasu za najboljšega. | Foto: Getty Images Za oba borca bo to več kot lovljenje pasu za najboljšega. Foto: Getty Images Da je vse skupaj še bolj zanimivo, sta pred pol leta poskrbela tudi borca sama. Dvoboj ima čustveno ozadje.

Na aprilskem UFC 223 v Brooklynu je Nurmagomedov pred borbo za naslov v hotelu s svojimi privrženci obkolil Irčevega dobrega prijatelja Artema Lobova in mu prisolil klofuto. Ko je za to izvedel McGregor, je nemudoma priletel v New York in poskrbel za kaos, kot ga UFC ne pomni.

S prijatelji je napadal avtobus z borci, na katerem je bil tudi Habib. Vanj je metal vse, kar mu je prišlo pod roke, tudi voz za transport težkega tovora.

McGregor je bil aretiran, a po priznanju krivde dobil le pogojno kazen in, naj se sliši še tako ironično, tečaj za krotenje jeze.

''Hvala, Habib, da si ostal na avtobusu. Če ne bi, bi bil ti mrtev, jaz pa v zaporu,'' je spominja dogodkov, ki mu niso v ponos.

''To ne bo le borba za naslov. Daleč od tega, vse skupaj je postalo zelo osebno, zato ne bo milosti,'' poudarja Rus, enako pa velja za Irca.


conor mcgregor
Sportal Borec se je izognil zaporu, bo pa moral na tečaj krotenja jeze
Dana White
Sportal Sodnica odločila: Conor McGregor jo je dobro odnesel #video
Conor McGregor
Sportal Nori Irec zblaznel in povzročil hud incident: kaj sledi? #video


Oba sta prestala tehtanje, imela sta manj kot 70 kilogramov, kolikor je meja za lahko kategorijo, kar pomeni, da je vse pripravljeno za dvoboj, kot ga do zdaj še nismo videli. 

Conor McGregor je uspešno prestal tehtanje, prav tako Nurmagomedov:

Preberite še:

Mirko Filipović 1
Sportal Neuničljivi Hrvat po zahtevni poškodbi odprl glavo Američanu #video
Ne spreglejte