Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2018,
22.05

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,40

3

Natisni članek

UFC 223 UFC Brooklyn Khabib Nurmagomedov Conor McGregor Max Holloway Dana White

Petek, 6. 4. 2018, 22.05

6 let

Kdo bo rešil UFC 223?

Sodnica odločila: Conor McGregor jo je dobro odnesel #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,40

3

Dana White | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po neverjetnih četrtkovih dogodkih v Brooklynu, ko je zblaznel Conor McGregor, je za vodilni pri UFC na čelu z Dano Whitom težek dan. V glavni borbi večera bi se morala za naslov svetovnega UFC-prvaka v lahki kategoriji udariti Khabib Nurmagomedov in Max Holloway, a Američan ni prestal zdravniškega pregleda. UFC se je dolgo trudil najti zamenjavo, kot vse kaže, so jo našli v Američanu Alu Iaquinti. Izrek je dočakal tudi McGregor, ki je dobil kazen 50 tisoč evrov, njegov klubski kolega Cian Cowley pa polovico manj. Primer s tem še ni končan, sojenje se bo nadaljevalo 14. junija letos.

Potem ko si je pred dnevi koleno poškodoval Tony Ferguson, je glavna borba UFC 223 spet pod velikim vprašajem. Fergusona je manj kot teden dni pred veliko borbo zamenjal ravno aktualni prvak v peresni kategoriji Max Holloway, zdaj pa so rdečo luč prižgali še njemu.

"Khabib, brat moj. Želel sem iti do konca, a so me ustavili. Žal mi je tvoje ekipe in navijačev. Nisi si zaslužil tega. To je dvoboj, ki ga nisem hotel zamuditi. Zdaj je od tebe in Pettisa odvisno, ali bosta dala navijačem tisto, kar si zaslužijo," je po odpovedi dejal razočarani Holloway.

Rus je dan pred borbo za naslov izvedel, kdo bo njegov tekmec:

Američana zamenjal Američan

Vse popoldne so pri UFC iskali zamenjavo za odpadle Hollowayja, na koncu pa jo vendarle našli. To 30-letni Al Iaquinta, ki je bil sprva v Brooklynu previden za spopad z Paulo Felderjem, poroča mmafighting. Iaquinta je v odlični seriji, v UFC je nanizal pet zaporednih zmag, vprašanje pa je, ali se lahko resno kosa z ruskim orlom.

Dvoboj ostaja osrednja točka večera, borca se bosta pomerila v petih rundah in bo polovično veljal za svetovni naslov v lahki kategoriji. Zakaj polovično? Če bo zmagal Rus, bo pas njegov, medtem ko se bo Američan lahko obrisal pod nosom, saj ni ujel teže. Namesto 155 funtov je tehtal 155,2.

Hollowayjevo mesto bo zapolnil Iaquinta:

Že zdaj je jasno, da dvoboj med Nurmagomedovom in Iaquinto ne bo tako atraktiven, kot bi bil tisti sprav načrtovani proti Fergusonu. Že Holloway je prišel s počitnic, Al pa nikakor ne velja za borca, ki bi lahko resno ogrozil neporaženega Rusa.

Conor McGregor je po prespani noči na policiji in izreku sodnice lahko zapustil ZDA. Sojenje se bo nadaljevalo 14. junija. | Foto: Reuters Conor McGregor je po prespani noči na policiji in izreku sodnice lahko zapustil ZDA. Sojenje se bo nadaljevalo 14. junija. Foto: Reuters

Za zdaj le finančna kazen

Dobili smo tudi začasni epilog pri incidentu ''Nori Irec". Conor McGregor je po hudem incidentu noč preživel na policijski postaji v New Yorku. Bremenijo ga številne obtožbe – tudi za napad, ki ga bodo obravnavali kot kriminalno dejanje, obtožnico pa bodo še razširili zaradi divjanja. ''V športu se dogajajo nore stvari, a to, kar je bilo včeraj, je najhujše, kar se je zgodilo pod okriljem UFC. To ni Conor McGregor, ki ga poznam,'' je v dopoldanskem intervjuju za ESPN dejal White.

Sodnica je McGregorju in njegovemu pajdašu Cowleyju za zdaj izročila globi 50 in 25 tisoč dolarjev, ki sta ju že poravnala, ZDA sta že zapustila. Sojenje se bo nadaljevalo 14. junija letos.

Ne spreglejte