Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2018,
7.55

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

3

Natisni članek

Conor McGregor UFC Dana White Khabib Nurmagomedov

Petek, 6. 4. 2018, 7.55

6 let

Conor McGregor in kolegi pred UFC 223 poskrbeli za kaos

Nori Irec zblaznel in povzročil hud incident: kaj sledi? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

3

Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čeprav bo v Brooklynu konec tedna vse v znamenju borilnega praznika UFC 223, vsi govorijo le o irskem UFC-zvezdniku Conorju McGregorju. Ta je v četrtek s svojimi pajdaši napadel avtobus z borci sobotnega spektakla in enega tudi poškodoval. Pri UFC tega ne pomnijo, pravi šef te znane borilne organizacije Dana White.

Že dolgo je znano, da bodo Ircu po pasu za najboljšega v peresni kategoriji brez boja vzeli tudi tistega v lahki kategoriji, kar je na sredini novinarski konferenci še enkrat potrdi Dana White. Irec, ki ga nihče ni pričakoval v New Yorku, pa je v četrtek s svojimi pajdaši poskrbel za pravi kaos. Napadel je avtobus z borci, ki bodo nastopili na sobotnem spektaklu.

Iskal naj bi ruskega borca Habiba Nurmagomedova, ki je v torek v hotelu grozil njegovemu dobremu prijatelju Artemu Lobovu, napadel pa je kar celoten avtobus in vanj začel metati vse, kar mu je prišlo pod roke. Začelo se je z metom tovornega vozička, ki je nemudoma prebil steklo avtobusa, nato pa je poskušal proti avtobusu zalučati še zaščitno ograjo in preostale trde predmete.

Kako je transportni voziček prebil okno avtobusa:

Kako je poletela zaščitna ograja:

Kako je bil napad videti v avtobusu:

Chiesa jo je grdo skupil, prvakinja v šoku

Po začetnem šoku se je le odzvala varnostna služba organizacije UFC in umirila zadevo, Irčev izpad pa je kljub temu povzročil veliko škode. Razbito steklo je dodobra porezalo (po glavi in obrazu) Michaela Chieso, ki v v noči na soboto ne bo mogel nastopiti, povsem v šoku pa je bila tudi prvakinja v slamnati kategoriji Rose Namajunas, a naj bi vseeno branila naslov proti Poljakinji Joanni Jedrzejczyk.

Nori Irec, kot ga radi poimenujemo, je prestopil mejo. Po nekaterih virih Irca naj ne bi razjezila izguba pasu, pač pa hotelski zaplet. | Foto: Reuters Nori Irec, kot ga radi poimenujemo, je prestopil mejo. Po nekaterih virih Irca naj ne bi razjezila izguba pasu, pač pa hotelski zaplet. Foto: Reuters

"Najbolj sramotno dejanje v zgodovini naše organizacije"

Ostro se je na dogodke odzval tudi predsednik UFC White, ki je McGregorjevo početje označil za kriminalno dejanje. "To je najbolj sramotno dejanje v zgodovini naše organizacije, a policija bo že poskrbela za McGregorja. Izdan je nalog za aretacijo, iščejo ga povsod. Slej ko prej ga bodo pridržali. Njegovo letalo ne sme poleteti, države ne more zapustiti niti na kakšen drugačen način," je ogorčen predsednik UFC White. Potrdil je, da je Lobova vrgel s seznama borcev za sobotni večer, saj je bil tudi Rus udeležen pri napadu na avtobus.

Policijska postaja 78th Precinct v Brooklynu:

Kmalu po uradni izjavi šefa UFC so prišli podatki, da se je Irec newyorški policiji predal sam in je že na zaslišanju na policijski postaji 78th Precinct v Brooklynu. Bremenijo ga številne obtožbe in jasno je, da se McGregor tokrat ne bo izvlekel brez posledic.

Incident v hotelu, Habib in druščina obkrožili Lobova:

"Ni ga zanimalo, koga bo zadel in poškodoval"

"Vem za zadevo v hotelu, a ne moreš se tako odzvati. Če imaš kaj proti Habibu, se bori z njim, ne pa, da napadeš avtobus. Najhuje je, da so bila na avtobusu tudi dekleta. Metal je stvari in ni ga zanimalo, koga bo zadel in poškodoval. To je bila res neumna poteza, ki jo bo še obžaloval. Tožbe bodo deževale," je še pred Irčevem pridržanjem povedal šokirani White.

Dana White je bil po dogodku tako jezen, da s kuro, ki mu nosi zlata jajca, noče imeti več opravka. Najbrž si bo premislil, ko se glava ohladi.  | Foto: Getty Images Dana White je bil po dogodku tako jezen, da s kuro, ki mu nosi zlata jajca, noče imeti več opravka. Najbrž si bo premislil, ko se glava ohladi. Foto: Getty Images

Dodal je, da bodo naredili vse, da se kaj takega nikoli več ne zgodi. "Kar se je zgodilo, je kriminalno dejanje. Sramota. Kar na bruhanje mi gre. Kot resna organizacija bomo naredili vse, da se kaj takega nikoli več ne zgodi."

Rusa napad ni premaknil

Manj si je, vsaj tako pravi, zadevo k srcu vzel Nurmagomedov. "Smešen je. Zakaj si razbil okno? Prišel bi noter, če si res pravi gangster. Brooklyn je zgodovinsko gledano pravi kraj za mafijo. Če bi se rad pogovoril, sporoči lokacijo. Pridem, ni problema."

Habib in njegova vojska, ki ga spremlja na vsakem koraku:

Lahko Holloway ponovi McGregorja?

Kaj se bo sploh dogajalo v nedeljo ponoči po slovenskem času? Za naslov svetovnega UFC-prvaka v lahki kategoriji se bosta pomerila ruski borec Habib Nurmagomedov in Max Holloway, aktualni prvak v peresni kategoriji.

Habib Nurmagomedov do zdaj še ni izgubil. Prepričan je, da bo tako ostalo tudi po obračunu z nevarnim Havajcem. | Foto: Reuters Habib Nurmagomedov do zdaj še ni izgubil. Prepričan je, da bo tako ostalo tudi po obračunu z nevarnim Havajcem. Foto: Reuters Američan s havajskimi koreninami je pred nekaj dnevi zamenjal poškodovanega predhodnega prvaka lahke kategorije Tonyja Fergusona. Holloway bi v primeru zmage nad ruskim orlom ponovil dosežek McGregorja iz leta 2016, ko je postal svetovni prvak v peresni in lahki kategoriji.

Še neporaženi 29-letni borec iz Dagistana meni, da to ni mogoče: "Spoštujem Maxa, da je vskočil, a pred dnevi je še jedel pico in pil pivo. Ni pripravljen za resno borbo. Tukaj je le zaradi denarja. Čaka ga dolga noč."

Videli bomo še eno borbo za krono. To bo ponovitev boja med Američanko Namajunasovo in Poljakinjo Jedrzejczykovo. Rose je novembra Poljakinji prizadejala sploh prvi poraz med profesionalkami, zdaj pa je Joanna odločena, da se vrne na prestol. Ji bo uspelo?

Ne spreglejte