Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 4. 2022,
21.52

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

šah

Nedelja, 3. 4. 2022, 21.52

2 leti

EVROPSKO PRVENSTVO V ŠAHU, ČATEŽ, 8. KROG

Nemec Blübaum še naprej v vodstvu na EP v šahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Šah splošna | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nemec Matthias Blübaum je tudi po osmem krogu posamičnega evropskega prvenstva v šahu v Termah Čatež obdržal vodstvo, ki ga je prevzel v šestem krogu. Ima sedem točk po drugem remiju, ki ga je s črnimi figurami dosegel v derbiju z Armencem Gabrijelom Sargisijanom. Ta je ostal na drugem mestu s 6,5 točke.

Na tretje mesto je napredoval Azerbajdžanec Misratdin Iskandarov, ki je premagal Nemca Rasmusa Svaneja, slednji je vodil bele figure. Iskandarov je na čelu 11 šahistov, ki imajo po šest točk.

Najboljši slovenski predstavnik je sedaj Matej Šebenik, ki je ugnal Ukrajinca Valentina Prokojeva. Ima pet točk ter je s 94. mesta napredoval na 72. Pet točk ima tudi Aleksander Beljavski, ki je ugnal bolgarsko mednarodno mojstrico Nurgjul Salimovo, ter je s 122. mesta "skočil" na 85. mesto.

Najbolj obetavni slovenski mladinec Jan Šubelj je s črnimi figurami izgubil z italijanskim velemojstrom Lucom Moronijem Jr. in ostal pri s 4,5 točke ter je sedaj na 89. mestu. Je zadnji izmed trojice Slovencev med stoterico.

Šubelj, mednarodni mojster v lovu na drugi pogoj za velemojstra, je bil pred tem na 45. mestu, saj je v prejšnjem krogu presenetil ukrajinskega velemojstra Antona Korobova, drugega nosilca EP, za njim pa je bil na 49. mestu tudi prvi nosilec prvenstva, Čeh Davir Navara. Ta je napredoval na 23. mesto, ima 5,5 točke.

Zala Urh, izgubila je z ukrajinskim velemojstrom Vitalijem Sivukom, je ostala najvišje uvrščena slovenska šahistka, s štirimi točkami je na 152. mestu. Na 217. mestu je Laura Unuk, ki je v slovenskem dvoboju z Maticem Nareksom zabeležila peti remi in ima ob zmagi in dveh porazih 3,5 točke.

Prvenstvo, na katerem nastopa 317 šahistov in šahistk iz 40 držav, se bo končalo 6. aprila.

Preberite še:

Telekom Slovenije ŠAH
Sportal Blübaum obdržal vodstvo tudi po 7. krogu EP v šahu
Ne spreglejte