Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2022,
22.33

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Jan Šubelj evropsko prvenstvo šah

Sobota, 2. 4. 2022, 22.33

2 leti

EVROPSKO PRVENSTVO V ŠAHU, ČATEŽ, 7. KROG

Blübaum obdržal vodstvo tudi po 7. krogu EP v šahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Telekom Slovenije ŠAH

Nemec Matthias Blübaum je tudi po sedmem krogu posamičnega evropskega prvenstva v šahu, ki poteka v Termah Čatež, obdržal vodstvo, ki ga je prevzel dan prej. Z belimi figurami je premagal Ukrajinca Jurija Kuzubova in ima šest točk in pol. Pol točke manj je osvojil Armenec Gabrijel Sargisijan, ki je na drugem mestu.

Blübaum je prišel na čelo po zmagi s črnimi figurami nad dotlej vodilnim Turkom Emrejem Canom. Prav tako ob prednosti tekmeca, Gruzijec Baadur Jobava je vodil bele figure, je do zmage v sedmem krogu prišel Sargisijan.

Vodilni dvojici prvenstva sledi šest šahistov s po 5,5 točke, tretji je presenetljivo azerbajdžanski mednarodni mojster Abdula Gadimbajli. Remiziral je z armenskim velemojstrom Samvelom Ter-Sahakjanom, ki je vodil črne figure.

Najboljši slovenski predstavnik je sedaj najbolj obetavni mladinec Jan Šubelj, ki je na 45. mestu s 4,5 točke. Mednarodni mojster je z belimi figurami ugnal ukrajinskega velemojstra Antona Korobova. Za njim je na 49. mestu tudi prvi nosilec EP, Čeh Davir Navara.

Na 94. mesto je s 60. nazadoval najboljši slovenski šahist Matej Šebenik, ki je ostal pri štirih točkah, ker ga je s prednostjo začetne poteze premagal madžarski velemojster Gergely Kantor.

Med stoterico sta to edina slovenska predstavnika. Po štiri točke imajo še na 108. mestu Marko Tratar, na 110. mestu je Zala Urh, 122. pa je Aleksander Beljavski.

Na 208. mestu je Laura Unuk, ki je po po štirih remijih in zmagi doživela drugi poraz in ostala pri treh točkah. V dvoboju mednarodnih mojstrov najboljša slovenska šahistka ni izkoristila belih figur proti Nemcu Christopherju Noeju.

Prvenstvo, na katerem nastopa 317 šahistov in šahistk iz 40 držav, se bo končalo 6. aprila.

Preberite še:

Šah splošna
Sportal Blübaum prevzel vodstvo po 6. krogu EP v šahu
Ne spreglejte