Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 12. 2023,
8.18

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Filip Hrgović Deontay Wilder boks Anthony Joshua

Nedelja, 24. 12. 2023, 8.18

4 mesece

Joshua tekmeca prisilil v predajo, šokanten poraz Wilderja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Anthony Joshua | Anthony Joshua je zmagal po petih rundah. | Foto Guliverimage

Anthony Joshua je zmagal po petih rundah.

Foto: Guliverimage

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Britanec Anthony Joshua še naprej tlakuje dolgo pot do dvoboja za osvojitev boksarskega prestola. V soboto ponoči je v Rijadu po petih rundah premagal Šveda Otta Wallina, v naslednjem dvoboju pa se bo pomeril s Hrvatom Filipom Hrgovićem. Za veliko presenečenje pa je poskrbel Novozelandec Joseph Parker, ki je po točkah premagal Američana Deontayja Wilderja.

Štiriintridesetletni Britanec je nazadnje kot svetovni prvak nastopal leta 2021, ko je septembra tega leta nepričakovano izgubil proti Ukrajincu Oleksandru Usiku. Ta ga je nato premagal še v povratnem dvoboju avgusta 2022.

Od takrat se Joshua trudi vrniti na prestol. Z zmago nad Wallinom je niz zmag v letošnjem letu podaljšal na tri - aprila je premagal Američana Jermaina Franklina, avgusta pa finskega veterana Roberta Helleniusa.

V borbi v savdski prestolnici je bil prepričljivo boljši, po peti rundi, ko mu je uspelo nasprotnika z neprestanimi napadi za hip pustiti omotičnega, je tabor Šveda borbo predal, je dodala AFP. Joshua je s tem zabeležil 27. zmago v karieri, ob tem ima še tri poraze.

Nič ne bo od spektakla

Kljub zmagi zaenkrat ostaja uganka, kdo bo njegov naslednji nasprotnik. Pričakovano je bilo, da bi se lahko spomladi pomeril z Američanom Diontayjem Wilderjem, zmagovalec tega dvoboja pa bi izzval zmagovalca borbe za združenje trenutno naslovov boksarskega svetovnega prvaka med Britancem Tysonom Furyjem in Usikom, ki bo 17. februarja.

Vendar je Wilder v predhodni borbi v Rijadu v soboto izgubil proti Novozelandcu Josephu Parkerju, sicer še enemu svetovnemu prvaku. Wilder je vseeno veljal za velikega favorita, ta dvoboj bi moral biti le ogrevanje za spektakel z Joshuo, a zdaj je 100 milijonov ameriških dolarjev vreden projekt padel v vodo. 

V taboru Anthonyja Joshue so bili močno razočarani, takoj so odpovedali spopad z Wilderjem in zelo hitro našli novega tekmeca. Z Joshuo se bo pomeril odlični Hrvat Filip Hrgović, je povedal Eddie Hearn, menedžer britanskega borca. Hrgović je v soboto po hitrem postopku, z nokavtom v prvi rundi opravil z Avstralcem Markom De Morijem.

Hrgović in Joshua se bosta borila za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, tudi ta dvoboj pa bo najverjetneje v Savdski Arabiji.

Ne spreglejte