Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
14.51

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

svetovno prvenstvo kanu kajak

Četrtek, 26. 5. 2016, 14.51

7 let, 11 mesecev

Nejc Žnidarčič odkrito napada naslov svetovnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nejc Žnidarčič

Slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju v disciplini spust se bo med 1. in 5. junijem v Banjaluki lovila visoke uvrstitve na svetovnem prvenstvu. Ekipa se je do zdaj z največjih tekmovanj domov zmeraj vračala z odličji in tudi tokrat cilji ostajajo visoki. Največji poudarek v slovenski ekipi bo v spustaški disciplini sprint.

Spustaši začenjajo sezono in še bolj bogat junijski program s svetovnim spustom v Banjaluki, kjer je bilo lani evropsko prvenstvo. Na reko Vrbas bodo odpotovali kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Anže Urankar in ob pravočasno odpravljenih zdravstvenih težavah tudi Vid Debeljak ter kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič, Luka Žganjar in Maks Frančeškin.

Od svojih nastopov znova veliko pričakuje Nejc Žnidarčič, gonilna sila slovenskih spustašev zadnje desetletje, ki se z vseh tekmovanj vrača s kolajnami. Letos so cilji še višji, saj želi trem naslovom svetovnega podprvaka dodati naslov najboljšega.

Na prvenstvo odhaja z dobrimi občutki

"Sem trikratni evropski prvak, na svetovnem prvenstvu sem bil trikrat drugi, ne skrivam, da želim naslov svetovnega prvaka. Proga mi leži, čeprav mi ni najbolj všeč, a mi ne dela težav. Sem v dobri formi, na prvenstvo grem z dobrimi občutki, moji cilji so višji v sprintu, ker sem se letos manj posvečal klasiki. Spadam med favorite, vse moči sem usmeril v sprint. V vseh ekipnih vožnjah bomo prav tako zelo močni v boju za medalje," je dejal lanski evropski prvak v sprintu Žnidarčič, ki tudi letos na višje uvrstitve računa v sprintu in ne v klasiki. Glavnega konkurenta vidi v Belgijcu Maximu Richardu, nekdanjem olimpijcu na mirnih vodah.

Dvojni program čaka "rutinerja" Simona Hočevarja, z 42 leti najbolj izkušenega slovenskega tekmovalca, ki bo nastopil v kanuju eno- in dvosedu. "Imam novega partnerja v čolnu, saj je Blaž Cof letos v slalomski ekipi. Z Maksom Frančeškinom sva se dobro ujela, čeprav na tekmi še nisva veslala skupaj. V enojcu sem lahko visoko v sprintu, več ko bo vode, bolje bo zame. Upam, da se bo meni in nama obema vožnja izšla," je dejal Hočevar.

Masle verjame v fante

Ekipo je na pot s spodbudnimi besedami pospremil tudi v. d. direktorja Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc: "Svetovno prvenstvo je prva velika tekma v spustu v tej sezoni, kjer so naši tekmovalci tradicionalno uspešni v teh disciplinah in potujejo na tekmovanje z velikimi pričakovanji in visokimi cilji. Že teden dni pozneje sledi nadaljevanje sezone svetovnega pokala na Savinji, junij je za nas mesec velikih tekmovanj v spustu."

Trener ekipe Srečko Masle je dejal, da ekipa še ni popolna, saj ima Debeljak zdravstvene težave. Če jih bo pravočasno odpravil, bo v Banjaluko odpotoval skupaj z ekipo. "Letos ima veliko težav, tudi zdaj ni povsem v redu, a se mora sam odločiti. Do petka mi bo sporočil, ali se bo nastopu odpovedal ali bo stisnil zobe. Vsi drugi so dobro pripravljeni, letos bolj v sprintu, a tudi v klasiki bomo nastopili z vsemi tekmovalci. Zelo močni bodo Francozi, tudi Nemci bodo nevarni. Trenirali smo dobro, tudi na prizorišču smo bili trikrat na pripravah, verjamem, da bodo fantje vse naredili za uspeh," pa je povedal Masle.

Prvenstvo se bo začelo v sredo, 1. junija, klasika sledi v četrtek, v petek njihove ekipne tekme, v soboto sprint, v nedeljo pa še ekipni sprint. Teden dni po Banjaluki bo v Celju še tekma svetovnega pokala.

Ne spreglejte