Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2011,
17.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petra Nareks Ana Velenšek

Nedelja, 18. 9. 2011, 17.16

7 let, 12 mesecev

Nareksova in Velenškova uspešni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski judoistki Petra Nareks (do 52 kg) in Ana Velenšek (do 78 kg) sta na tekmi svetovnega pokala v Uzbekistanu premagali vse tekmice in se veselili prvih mest.

Uspeh je dopolnila še Tina Trstenjak (do 63 kg), ki se je veselila končnega drugega mesta. Slovenska mladinska reprezentanca se z EP v Belgiji vrača s tremi odličji.

Nareksova je v kategoriji do 52 kg najprej premagala Dildoro Ubajdualevo iz Uzbekistana, sledila je zmaga proti Izraelki Shahar Levy, nato je bila v polfinalu boljša še od Američanke Angelice Delgado, v finalu pa je z juko premagala še Klebet Nurgazino iz Kazahstana.

Velenšekova (do 78 kg) se je najprej pomerila in premagala Indijko Jino Devi Chongtham, v drugem boju ji je nasproti stala Zamzagul Fajzolanova iz Kazahstana, v polfinalnem obračunu je premagala Ukrajinko Ivano Makuhovo, do zmage pa je prišla po zmagi proti Gyeong Mi Jeongovi iz Južne Koreje, ki jo je premagala z vazarijem.

Do lepega uspeha je prišla še Trstenjakova (do 63 kg), ki je v prvem boju ugnala Rusinjo Marto Labazino, nato še Viktorijo Ozdajevo iz Uzbekistana, po zmagi proti Ukrajinki Svetlani Čepurini v polfinalu pa jo je nato v finalu čakala Izraelka Alice Schlesinger, ki je z iponom premagala celjsko tekmovalko.

Ta vikend je v Belgiji potekalo mladinsko evropsko prvenstvo, slovenska ekipa pa je prišla do treh medalj. Andraž Jereb (do 66 kg), novi evropski podprvak, je bil v prvem krogu najprej prost, nato se je v drugem dvoboju pomeril z Davitom Gazarjanom iz Armenije in slavil. Po zmagi se je nato udaril z Jeremyjem Bonnijem iz Belgije in Rusom Magomedom Ahmarovom in vknjižil dve zmagi. V polfinalu ga je čakal Ukrajinec Anton Četverik, v finalu pa je nato moral priznati premoč Gruzijcu Laši Šavdatušviliju.

Mihael Žgank (do 90 kg) je bil prav tako v prvem krogu prost, nato pa je premagal Srba Matea Glušaca. Sledil je Rus Magomed Magomedov, ki je moral priznati premoč slovenskemu tekmovalcu. Po porazu proti Poljaku Jakubu Zarzecnyju je Žgank tekmovanje nadaljeval v repasažu, kjer je premagal Ukrajinca Vitalija Kovtunova in Gruzijca Giorgija Meranšvilija ter prišel do brona. V isti kategoriji je tekmoval še David Kukovica, ki se je tako kot Žgank prebil do repasaža, kjer pa ga je premagal prav Zarzecny.

Urška Gračner (do 78 kg) je bila v prvem krogu prosta, nato pa sta sledili zmagi proti Belgijki Ann-Sophie Meeuwissen in Francozinji Madeleine Malongi. V polfinalu je klonila proti Nizozemki Guusje Steenhuis, v dvoboju za bron pa je premagala Avstrijko Sarah Mairhofer.

Ne spreglejte