Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2024,
12.16

Osveženo pred

1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Ana Tofant Namizni tenis

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2024, 12.16

1 dan

Namizni tenis, turnir Feeder v Olomoucu

Ana Tofant preskočila prvo oviro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Ana Tofant | Ana Tofant je v prvem krogu s 3:0 premagala Grkinjo Malamatenio Papadimitriou. | Foto worldtabletennis.com

Ana Tofant je v prvem krogu s 3:0 premagala Grkinjo Malamatenio Papadimitriou.

Foto: worldtabletennis.com

Na turnirju Feeder v Olomoucu z nagradnim skladom 40 tisoč ameriških dolarjev (slabih 36 tisoč evrov) je edina slovenska predstavnica Ana Tofant v prvem krogu s 3:0 (9, 9, 10) premagala Grkinjo Malamatenio Papadimitriou. Njena nasprotnica v drugem krogu bo Japonka Hitomi Sato.

Uvodni niz je bolje začela pet let mlajša Grkinja, ki je povedla s 4:0, s šestimi zaporednimi točkami pa se je v igro vrnila 25-letna Mengšanka, ki vodstva ni več izpustila iz rok. Vodila je tudi z 9:6 in izkoristila svojo drugo zaključno žogico.

V drugem nizu je bila Tofantova tista, ki je bolje začela in povedla s 3:0, a tokrat je Grkinja dosegla šest zaporednih točk. Vendar to 296. igralke svetovne lestvice ni zmedlo, najprej je izid že na šesti točki izenačila, s še dvema točkama pa osvojila vodstvo z 8:6 in imela tudi tri zaključne žogice za vodstvo z 2:0 v nizih.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je bil izid kar desetkrat izenačen. Prva je do zaključne žogice prišla mlada Grkinja, ki je na svetovni lestvici na 442. mestu, vendar se je s tremi zaporednimi točkami v drugi krog uvrstila Tofantova. V njem bo igrala proti leto dni starejši Hitomito Sato, 92. igralki sveta, ki je v Olomoucu tretje postavljena nosilka.

"Današnja tekma proti Grkinji je bila zame prva tekma po junijskih nastopih na Star Contenderju v Ljubljani. Po dolgem tekmovalnem odmoru so prve tekme zaradi pomanjkanja tekmovalnega ritma vedno zelo zahtevne, zato sem z zmago zelo zadovoljna. V odprti igri in na prvih prehodih mi je v tekmo uspelo prenesti tisto, čemur smo posvečali veliko pozornosti na treningih, medtem ko je, predvsem na sprejemu servisa, še kar nekaj prostora za izboljšave. Japonka, s katero se bom pomerila jutri, je obrambna igralka, precej visoko uvrščena na svetovni lestvici in proti njej nisem še nikoli igrala," je po zmagi dejala Tofantova.

Darko Jorgić, Pariz 2024
Sportal Jorgiću maščevanje ni uspelo, poraz po 36 minutah
Darko Jorgić
Sportal Jorgića čaka še en olimpijski stari znanec: "Vsi vedo, da imam balkansko kri, da se rad maščujem"

 

Ne spreglejte