Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2020,
20.20

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Chloe Kim Lionel Messi Lionel Messi Lewis Hamilton laureus

Ponedeljek, 17. 2. 2020, 20.20

4 leta, 2 meseca

nagrade lauerus 2020

Messiju uspelo kot prvemu nogometašu, družbo mu dela Hamilton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Lewis Hamilton laureus | Lewis Hamilton in Lionel Messi, ki ga na prireditvi v Berlinu ni bilo, sta prejemnika nagrade lauerus za športne dosežke v moški konkurenci za leto 2019. | Foto Getty Images

Lewis Hamilton in Lionel Messi, ki ga na prireditvi v Berlinu ni bilo, sta prejemnika nagrade lauerus za športne dosežke v moški konkurenci za leto 2019.

Foto: Getty Images

Britanski voznik formule 1 Lewis Hamilton in argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi sta prejemnika nagrade lauerus za športne dosežke v moški konkurenci za leto 2019, ki so jih podelili na današnji slavnostni prireditvi v Berlinu. Messi je postal sploh prvi nogometaš, ki si je prislužil omenjeno nagrado.

"Žal ne morem biti na prireditvi, bi se pa rad zahvalil akademiji, ki mi je namenila to nagrado. Gre za pomembno in posebno priznanje. Ponosen sem, da sem prvi športnik, ki prihaja iz ekipnih športov, s tem priznanjem. Hvala za zaupanje. Rad bi se zahvalil družini, soigralcem in vsem navijačem, ki me spremljajo," je prek videopovezave sporočil 32-letni Argentinec.

"Ta nagrada mi pomeni veliko. Deliti si jo s takšnim zvezdnikom je velika čast. Hvala vsem, ki ste me podpirali. Hvala Mercedesu, ki je zaupal 13-letniku," je med drugim dejal šestkratni svetovni prvak Hamilton, ki mu je lovoriko predal nogometni trener Arsene Wenger. Pred njim sta lastnika nagrade med dirkači postala še Michael Schumacher in Sebastian Vettel.

Dirkaško-nogometni dvojec je nasledil srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića

Znova Simone Biles

V ženski konkurenci je 68 članov športne akademije laureus znova najbolj prepričala ameriška telovadka Simone Biles, ki je nagrado prejela že lani. Na lanskem svetovnem prvenstvu je osvojila pet zlatih odličij.

Za ekipo leta so izglasovali špansko košarkarsko reprezentanco, ki je lani osvojila drugi naslov svetovnega prvaka. "Ponosni smo na to nagrado. Še naprej se bomo trudili, da bomo uresničevali sanje svoje države in da bo naša zveza še naprej rasla," so dejali. 

Španska moška košarkarska reprezentanca je ekipa leta 2019. | Foto: Getty Images Španska moška košarkarska reprezentanca je ekipa leta 2019. Foto: Getty Images

Najboljši novinec iz kolesarskih vrst

Nagrada v kategoriji novinec je pripadla kolumbijskemu kolesarju Eganu Bernalu. Triindvajsetletnik je lani postal najmlajši zmagovalec Dirke po Franciji v njeni 110-letni zgodovini.

V kategoriji športna osebnost leta je slavila deskarka Chloe Kim. Ameriška najstnica je na lanskem svetovnem prvenstvu zbirki odličij (med temi je tudi olimpijsko zlato iz Pjongčanga) dodala še naslov svetovne prvakinje.

Med športniki invalidi je najbolj prepričala ameriško-ukrajinska tekačica na smučeh Oksana Masters. Največjo športno vrnitev v minulem letu pa je uprizorila nemška dirkačica Sophia Flörsch.

Preberite še:

olimpijske igre tokio 2020
Sportal Igre v Tokiu bodo združevala čustva
Ne spreglejte